Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нові напрямки співпраці між запорізькими та німецькими бізнесменами

24 вересня 2008 - 16:56

Про ефективний розвиток галузей екології та енергозбереження в нашій області йшлося на офіційній зустрічі, яку провів в облдержадміністрації заступник голови ОДА Олександр Сін з представниками державних структур земель Рейнольд-Пфальц та Заарланд (Німеччина).

У заході також взяли участь начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Вадим Міщанин та президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов.

Керівник німецької делегації, виконавчий директор німецького Центру економічних зв'язків з країнами Центральної та Східної Європи Вальтер Штруц повідомив, що його земляки мають великий інтерес до взаємодії у цих напрямках і закликав запорізьких колег до співпраці у зазначених галузях. Він порадив активно залучати до роботи підприємства малого та середнього бізнесу і запропонував впровадити в практику проведення інформаційних днів економіки для представників бізнесу німецьких земель та Запорізької області.

Пан Штруц також інформував запорізьких посадовців, що німецька сторона має позитивний досвід перепрофілювання військових аеродромів під цивільні аеропорти і готова поділитися власними здобутками.

Олександр Сін підтримав ініціативу керівника німецької делегації щодо обміну інформацією про ділові пропозиції представників бізнесових кіл двох країн. Він інформував гостей, що виконання цього завдання доручено управлінню зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА та Запорізькій торгово-промисловій палаті. Також він повідомив про організацію в регіоні конкурсів з продажу права оренди та права власності на земельні ділянки з метою ефективного наповнення місцевих бюджетів для забезпечення подальшого поступального соціально-економічного розвитку територій. Посадовець закликав німецьких бізнесменів активно долучатися до участі у цих конкурсах.

У ході зустрічі її учасники також обговорили шляхи вирішення проблем з оформленням віз для учасників зовнішньоекономічних проектів між нашими державами.

- Ми зацікавлені у плідній співпраці, - запевнив Олександр Сін. – Тож залучатимемо до цього процесу якомога більше представників бізнесу у нашому краї.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок