Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Глава держави про незмінність європейського вибору України: Твердо переконаний, що ми не зупинимося на половині шляху і ніхто не розверне нас назад

13 квітня 2019 - 09:31

Президент України Петро Порошенко переконаний, що ми не звернемо зі шляху до членства в Європейському Союзі та НАТО. І під час виборів українці зроблять відповідальний вибір, підтвердивши обраний шлях розвитку країни. Про це Глава держави сказав в ході робочого візиту до Французької Республіки.

 «Безумовно, все можливо, в тому числі і зміна ставлення, якщо Україна поведе себе безвідповідально і якщо рішучий напрямок нашої дороги до ЄС та НАТО буде підданий сумніву, відтермінований через ті чи інші кроки, в тому числі через референдуми. Коли Україна сама не продемонструє рішучість свого руху вперед», - сказав Петро Порошенко під час прямого ефіру на телеканалі «Інтер», відповідаючи на запитання чи може щось змінитися у відносинах між Україною та ЄС після виборів.

«Станом на зараз я можу наголосити, що під час всіх зустрічей було чітко заявлено, що лідери Європи дякують мені як Президенту за блискуче організований виборчий процес під час першого туру», - особливо підкреслив Петро Порошенко.

За його словами, кількість іноземних спостерігачів на виборах, в тому числі і з Франції, і з Німеччини, перевищувала 2300 осіб. «І загальна доповідь щодо результатів виборів була, що це були зразкові вибори, що в Україні ніколи не проходили вибори з таким рівнем демократії, що вони цілком задоволені захистом  волевиявлення громадян і дуже сподіваються, що вдасться на такому ж рівні провести і вибори 21 квітня», - зазначив Глава держави.

Водночас Петро Порошенко зауважив, що під час кампанії відбуваються жорсткі дискусії і висловив сподівання, що вдасться уникнути провокацій. «Це викликає обурення, в тому числі і в наших міжнародних партнерів, якщо провокатори будуть намагатися зривати проведення тих чи інших виборчих заходів», - сказав він.

«Я твердо переконаний, що ми будемо мати можливість донести громадянам України повну інформацію про програми кандидатів для того, щоб вони мали всі умови для чіткого визначення щодо майбутнього для України, майбутнього для себе, майбутнього для своїх дітей», - підкреслив Президент.

«Я твердо переконаний, що це майбутнє полягатиме у європейському векторі розвитку нашої  держави. Що ми не зупинимося на половині шляху. Ніхто не розверне нас і не поверне назад в попередні умови, коли ми були колонією Російської Федерації. Цього вільна Україна точно вже не допустить», - резюмував Петро Порошенко.

 

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей