Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ми не дамо згорнути процеси по притягненню агресора Росії до відповідальності в міжнародних судах - Президент

16 квітня 2019 - 10:30

Президент України Петро Порошенко наголошує, що не дозволить за будь-яких обставин згорнути роботу по притягненню до відповідальності країни-агресора Росії у міжнародних судах. Про це Глава держави заявив в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«Дійсно зроблено величезний масив роботи і сьогодні в міжнародних судах розглядаються і справи по притягненню Росії до відповідальності за расову дискримінацію в Криму кримських татар і українців. Міжнародний трибунал за збиття літака МН17. За порушення прав українських інвесторів на території окупованого Криму і Донбасу. І багато-багато інших підстав, які відбуваються в координації Уряду, Міністерства юстиції, Міністерства фінансів і Міністерства закордонних справ», - сказав Президент.

«Я твердо наголошую, що ми не дозволимо згорнути ці процеси. Навіть, якщо буде хтось робити будь-яку спробу зняти відповідальність з країни-агресора. Назвати, що це не країна-агресор, а «ті, хто допомогли просто трохи пересунути кордон». Я впевнений, що це не є позиція, яка є державотворчою», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент вкотре зазначив, що важливо почути позицію кандидата Зеленського по всім цим питанням. «На сьогоднішній день наш великий народ має право знати, яка позиція кандидата в Президенти по ключовим питанням. Куди ми рухаємось назад в Росію чи у Європейський Союз? Яка буде принципова економічна політика? Яка буде політика безпеки? Що буде з армією? З технічним оновленням і модернізацією Збройних Сил?... Що буде із залученням одразу ж після президентських виборів миротворців, які принесуть мир на Донбас? Що буде з реалізацією Мінських домовленостей, які забезпечать виведення окупаційних військ, важкої техніки і артилерії, роззброєння незаконних збройних формувань, нарешті припинять вбивство українців, повернення додому наших військовополонених, які незаконно тримаються в Росії?», - підкреслив він.

«В червні спливають санкції проти Російської Федерації. В червні нам потрібно знову буде мобілізовувати весь світ. І у нас немає абсолютно часу на будь-яку розкачку. Щоб Україна не залишилася сама в цьому протистоянні», - підкреслив Петро Порошенко та додав, що українці мають розуміти як і хто цими питаннями буде займатися.

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України

Читайте також

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області