Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області триває весняний призов на строкову військову службу

18 квітня 2019 - 11:25

Стан виконання планового завдання з призову громадян на строкову військову службу навесні 2019 року обговорили учасники обласної селекторної наради, яку провів заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

Як зазначив Едуард Гугнін,  для Запорізької області наряд на формування становить 958 осіб. Наразі  призвано 567 осіб, що становить 59% виконання плану.

Запорізький та Великобілозерський райони виконали поставлене завдання на 100%. Проте не всі райони області на достатньому рівні виконують завдання з призову громадян на строкову військову службу, тому необхідно посилити роботу на місцях. Зокрема, найнижчі показники з призову наразі мають м. Бердянськ та Бердянський район, а також Мелітопольський та Приморський райони.

Виконуючий обов’язки військового комісара Запорізького обласного військового комісаріату полковник Владислав Хобот повідомив, що державне завдання на весняний призов  цього року  на строкову військову службу  становить 794 чоловік, з них будуть направлені: у частини Збройних Сил України – 348 чоловік, у частини Національної гвардії України – 215, у частини Державної прикордонної служби України – 201, у частини Державної спеціальної служби транспорту – 30. З урахуванням резерву в кількості 164 чоловік загалом необхідно призвати 958 осіб.

Призову підлягають юнаки 1992 – 2001 років народження. Термін проходження строкової служби становить 18 місяців з рівнем вищої освіти спеціаліст, для магістрів – 12 місяців. Офіцер наголосив, що в зону проведення ООС військовослужбовці строкової служби не направляються. Мінімальне грошове забезпечення солдата строкової служби становить 350 грн., а в подальшому залежить від посади та військового звання. Під час призову на строкову військову службу виплачуються кошти у розмірі близько 4000 грн. За призовниками, призваними на строкову військову службу, зберігається попереднє місце роботи і середньомісячна заробітна плата на весь період проходження служби.

Солдат строкової служби після шести місяців служби може укласти контракт на проходження військової служби за контрактом терміном на три роки або після 11 місяців служби - на шість місяців.

Для проведення весняного призову на військову строкову службу ще залишається частина квітня, травень і частково - червень.

Перша відправка юнаків на навчання зі збірного пункту відбудеться 23 квітня та закінчиться 14 червня.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області