Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ПрАТ «Запоріжкокс» святкує 85-річчя від дня заснування

19 квітня 2019 - 18:46

З нагоди ювілею ПрАТ «Запоріжкокс» у ПК Металургів відбувся святковий захід, у якому взяв участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як зазначив в.о. генерального директора ПрАТ «Запоріжкокс» Олександр Третьяков, завод був введений в експлуатацію 15 квітня 1934 року. Його будівництво було безпосередньо пов’язане зі спорудженням енергетичної бази півдня України – Дніпровської ГЕС і металургійного комплексу в м. Запоріжжя. Він став одним із перших підприємств коксохімічної промисловості, цілком побудованим власними силами з вітчизняних вогнетривів.

Нині «Запоріжкокс» - це одне з найбільших коксохімічних підприємств України з повним циклом переробки. Його високоякісна продукція добре відома і має попит на внутрішньому і міжнародному ринках. Особливу увагу на підприємстві приділяють реконструкції і модернізації виробництва, впровадженню енергозберігаючих і екологічних програм. Так, введення в експлуатацію енергозберігаючих технологій дозволило створити майже незалежний від зовнішніх енергопостачань цикл виробництва енергоресурсів і товарної продукції.

Звертаючись до учасників урочистостей, Костянтин Бриль наголосив на тому, що продукція підприємства широко відома в Україні, де  має понад 30 партнерів. ПрАТ «Запоріжкокс» є основним постачальником сировини для цілого ряду підприємств області, серед яких - ПрАТ ЗМК «Запоріжсталь», ПрАТ «Укрграфіт», АТ «Запорізький завод феросплавів», ПрАТ «Запоріжвогнетрив» та інші. Більше того, близько 7% продукції підприємства реалізується за межами країни. Постійними торговими партнерами ПрАТ «Запоріжкокс» є понад 20 країн близького і далекого зарубіжжя.

- Від імені облдержадміністрації і від мене особисто прийміть щирі вітання зі славною датою – 85-річчям з дня заснування підприємства. «Запоріжкокс» - це не лише виробництво продукції, це, передусім, легендарний колектив, який став справжньою кузнею високопрофесійних кадрів. Переконаний, що завдяки традиціям трудового колективу підприємства,  освоєнню сучасних підходів до управління і новітніх технологій завод стрімко розвиватиметься. Щиро бажаю підприємству стабільності, нових виробничих досягнень, позитивного вирішення питань і безліч прибуткових контрактів. А працівникам, їх рідним і близьким - здоров'я, благополуччя та успіхів у всіх починаннях, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону вручив відзнаки обласної державної адміністрації фахівцям підприємства. Зокрема, грамотами облдержадміністрації були нагороджені: вогнетривник коксового цеху ПрАТ «Запоріжкокс» Олександр Мозгін та провідний інженер – технолог цеху сіркоочищення ПрАТ «Запоріжкокс» Денис Зеленський. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ