Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Лави Збройних Сил України поповнили перші призовники весняної кампанії

23 квітня 2019 - 16:00

foto

Сьогодні на обласному збірному пункті Запорізького обласного військового комісаріату відбулися урочисті проводи призовників з м. Запоріжжя та Запорізької області до лав Збройних Сил України.

У перших рядах до  українського війська відбув 61 призовник із Запорізької області.

Призовники будуть направлені до навчальних закладів Збройних Сил України: 20 чоловік – смт. Десна (Сухопутні війська ЗС України); 21 чоловік – м. Васильків (Повітряні сили ЗС України); 20 чоловік – м. Миколаїв (Військово-Морські сили ЗС України).

- Вже стало доброю традицією проводити такі урочисті проводи. Перш за все хочу відзначити, що саме налагоджена тісна співпраця між органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, військовими комісаріатами дозволила нам вчасно розпочати призов громадян України на строкову військову службу восени 2018 року. Ця подія - завжди хвилююча і водночас урочиста: для призовників – знаменна початком служби у Збройних Силах України,  у батьків – викликає почуття гордості і радості за своїх синів. Звертаючись до призовників,  хочу наголосити, що де б ви не проходили службу, пам’ятайте одне, що служба в Армії – це школа мужності, хоробрості і стійкості, особливого гартування волі та характеру, які залишаються у людини на все життя. У цей день бажаю всім призовникам легкої та щасливої служби, честі, доблесті. Окрема подяка батькам та рідним наших майбутніх воїнів. Щиро вдячний вам за розуміння необхідності саме в теперішній напружений час проходження військової служби вашими синами. Всім бажаю міцного здоров’я, щастя, злагоди і добробуту, нових звершень в ім’я зміцнення обороноздатності нашої України, - зазначив у вітальному слові начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи облдержадміністрації Олексій Караулов.

Загалом у період з початку квітня до кінця червня цього року до війська планують відправити 794 строковиків із Запорізької області, з них до Збройних Сил України – 348 чоловік, до Національної гвардії України – 215, до Державної прикордонної служби України – 201, до Державної спеціальної транспортної служби України – 30 призовників.

На строкову службу призивають юнаків у віці від 20 до 27 років, придатних до проходження служби, які не мають причин для відстрочки. Призовники з вищою освітою будуть служити рік, без – півтора року.

Військовослужбовці, які призвані на строкову військову службу, у зону проведення операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей направлятися не будуть.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Голова ЗОДА Іван Федоров презентував проєкти розвитку регіону міжнародним партнерам

Муніципалітет Брюсселю допоможе закладам охорони здоров’я Запоріжжя

Військові медики та громади Запорізької області отримали автівки швидкої допомоги

Іван Федоров зустрівся з представниками Агенцій ООН в Україні

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Представників громад регіону навчають програмам відновлення міст та інфраструктури

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман