Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розпочато реалізацію другої фази міжнародного проекту «CERTOUR II» у туристичному секторі

25 квітня 2019 - 10:34

У рамках Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва в Запорізькій області на 2019-2020 роки та за підтримки обласної державної адміністрації розпочато реалізацію другої фази проекту «CERTOUR II».

Основна ідея проекту – покращення кваліфікації працівників мікро-, малого та середнього підприємництва в туристичному секторі, зокрема  агротуризмі, для того, щоб вони могли застосовувати управлінські інструменти та методи на своїх підприємствах. Це допоможе підвищити їх конкурентоспроможність та розвивати нові напрямки діяльності.

Міжнародними партнерами проекту виступають: торгово-промислова палата міста Кавала (Греція) – лідер-партнер, муніципалітет міста Ксанті (Греція), муніципалітет міста Щіле (Туреччина), громадська організація Development Principles Єреван (Вірменія), муніципалітет міста Констанца (Румунія).

Україну в проекті представляє лише Запорізька область, а саме Державна організація «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області»

На території об’єкта агротуризму «Форелевий Рай», що в с. Ключі  Оріхівського району,  за участю заступника директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі  обласної державної адміністрації Вікторії Самусь відбулася стартова конференція для представників сільського та зеленого туризму.

Під час конференції для майже 40 представників сфери сільського, зеленого туризму області презентовані матеріали щодо покращення менеджменту бізнесу з використанням інструментів бізнес-моделі CANVAS (один із інструментів стратегічного управління для опису поточної та майбутньої стратегії організації з метою знаходження слабких місць/прогалин у діяльності організації та пошуку нових точок для зростання) та системи RADAR (система динамічної оцінки та інструмент управління моделі ділової досконалості, який забезпечує структурний підхід до оцінки діяльності).

По завершенні проекту буде створено інтернаціональну мережу туристичних об’єктів (100 мікро, малих та середніх підприємств з п’яти партнерських країн – по 20 з кожної), що сприятиме просуванню вітчизняного туристичного продукту на міжнародній арені.

Як повідомили в Департаменті економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, реалізацію першої фази проекту розпочато в Запорізькій області ще в 2013 році. У 2013-2016 роках у рамках проекту «Система сертифікації якості агротуризму CerTour» залучено 75  тисяч євро міжнародної допомоги. Завдяки цьому в області розроблено діючу систему сертифікації якості послуг агротуризму на відповідність міжнародним стандартам. Протягом дії програми кращим об’єктам агротуризму області (42 садиби) видано сертифікати якості міжнародного зразка (строк дії сертифіката – два роки). Всі ці садиби внесено до міжнародного реєстру зелених садиб «CerTour».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону