Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У суботу в Запоріжжі відбудеться грандіозний туристичний фестиваль

7 травня 2019 - 12:54

Традиційно у травні в Центральному парку культури і відпочинку «Дубовий гай» проводиться туристичний фестиваль-ярмарок «Запоріжжя − місце щастя». Організатором заходу виступає Департамент культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

З цього приводу сьогодні відбулася прес-конференція  директора Департаменту Владислава Мороко.

- Популяризувати туризм та приваблювати гостей на свою землю можна не тільки в Києві, Львові та Одесі. Вже третій рік поспіль Запоріжжя збирає чимало учасників з багатьох областей України: Волинської, Закарпатської, Запорізької, Кіровоградської, Київської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської. Фестиваль є дуальним, тобто зараз відкриття, а на Покрова відбудеться підбиття підсумків. У програмі фестивалю - презентації туристичних об'єктів Запорізької області та інших регіонів України. Родзинкою фестивалю стане розіграш путівок на відпочинок, квитків до театрів, філармонії та сертифікатів до ресторанів, - повідомив посадовець.

Серед учасників фестивалю «Запоріжжя − місце щастя» будуть представники туристичного бізнесу (туристичні фірми, заклади розміщення та харчування, заклади дозвілля), представники закладів культури (музеї, заповідники, театри, філармонія), національних товариств області,  спортивного туризму та екстремального відпочинку, власники зелених садиб.

На гостей свята туризму чекають фуд-зона, містечко майстрів, майстер-класи та розіграші призів від учасників та партнерів  фестивалю, а також концерт запорізьких рок-гуртів «Ліричний спалах», «EvilHead», «Maddox», «Baburwood».

Директор Запорізького обласного краєзнавчого музею Михайло Мордовський повідомив, що на цьогорічному  туристичному фестивалі можна буде не тільки гарно відпочити і спробувати себе на різних локаціях, але й замовити тур «з перших рук», придбати сувеніри, дізнатися багато нового про туризм в Україні та регіоні, набути необхідних ділових контактів.

- Тож чекаємо запоріжців і гостей міста 11 травня з 12.00 до 17.00 у парку відпочинку «Дубовий гай» на туристичному фестивалі «Запоріжжя — місце щастя», - підсумував Владислав Мороко.

Довідково:

 У рамках фестивалю 12 травня відбудеться прес-тур: «Запоріжсталь», музей техніки, «АкваЗОО». Організатор - Департамент культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації та Запорізький обласний краєзнавчий музей спільно з  міським туристичним інформаційним центром.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?