Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Пряма лінія» з обласною владою скорочує шлях розв’язання проблем на місцях

8 травня 2019 - 09:47

В обласному контактному центрі відбулася чергова «пряма лінія» у рамках проекту «Влада на зв’язку з громадськістю», під час якої на запитання жителів області та міста відповідав заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Скобліков.

Протягом години на «гарячу лінію» надійшло вісім дзвінків від жителів міст Запоріжжя, Токмака, Бердянського, Приморського, Більмацького та Кам’янсько-Дніпровського районів.

Порушені питання стосувалися в основному традиційних проблемних тем: ремонту доріг, надання матеріальної допомоги на лікування, забезпечення пенсіонерів, інвалідів послугами соціальних працівників територіальних центрів, відмови у субсидії, перерахунку пенсії,  розвитку громад, благоустрою міста тощо.

Так, представники Кам’янсько-Дніпровського району просили забезпечити їм допомогу Червоного Хреста та збільшити кількість соціальних працівників, які допомагають одиноким пенсіонерам з інвалідністю, а також надання матеріальної допомоги одиноким пенсіонерам з інвалідністю.

Жителі Олександрівського району м. Запоріжжя стурбовані благоустроєм центрального парку культури та відпочинку «Дубовий гай». За їх словами, парк заливають цементом  для відкриття нових кафе, а про висадження дерев чи алей геть забули. А для багатьох жителів обласного центру цей парк чи не єдине місце для прогулянок.

Заявниця з Комунарського району м. Запоріжжя кілька місяців не може отримати пенсію, бо проживає не за пропискою. Жінці було надано роз’яснення, що для отримання пенсії необхідно надати довідку про фактичне місце проживання,  для цього до неї додому прийдуть соціальні працівники, які допоможуть зібрати необхідні документи.

 Жителів Приморського району  непокоїть, що напередодні курортного сезону в морі на лимані дуже багато водоростей, а вода в морі зелена вже у травні. Це питання турбує як місцевих мешканців, так і директорів туристичних баз, що розташовані на узбережжі.

Жителька м. Токмака розповіла, що в місті закрилася соціальна аптека, де вона отримувала безкоштовні ліки для онкохворого чоловіка. На сьогодні в інших аптеках немає ліцензії для необхідних препаратів. Придбати ліки можна в м. Запоріжжі чи в Оріхові. Проте жінка не може покинути чоловіка, бо він прикутий до ліжка, також лише його пенсії не вистачає, щоб купувати власним коштом ліки та продукти харчування.

Додзвонювачі з с. Титове Більмацького району стурбовані станом дороги, яка руйнується, тож звернулися з проханням розглянути можливість надати кошти на ремонт дороги по вул. Степова.

На всі порушені питання були надані вичерпні роз’яснення та консультації, за окремими зверненнями після детального опрацювання буде вжито відповідні заходи реагування. Як відзначив заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков, обласна влада буде сприяти позитивному вирішенню кожного з порушених питань, а надання матеріальної допомоги на лікування чи призначення субсидій та пенсій знаходитиметься на особливому контролі з боку обласної влади.

Довідково:
Поставити запитання та повідомити про проблеми всі охочі можуть за єдиним номером телефону: 0-800-503-508, з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00. Графіки проведення прямих телефонних ліній у рамках проекту «Влада на зв’язку з громадськістю» можна переглянути на сайтах
обласного контактного центру, облдержадміністрації, обласної ради.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою