Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдяки акції «Посади своє дерево» території шкіл області забуяли зеленню

15 травня 2019 - 08:35

Акцію «Посади своє дерево» започаткували Департамент освіти і науки  облдержадміністрації та обласне управління лісового та мисливського господарства з метою залучення учнів до створення лісових і зелених насаджень та опіки над ними, дбайливого ставлення учнівської молоді до навколишнього природного середовища.

До акції активно долучилися такі заклади як Новомиколаївська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 1, Вільнянська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат, Малобілозерська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 1 Василівського району, Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія, Великознам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3, Запорізька спеціалізована школа з поглибленим вивченням іноземної мови № 7, Яснівська ЗОШ І-ІІІ ст. Мелітопольського району.

У межах туристсько-краєзнавчих заходів програми «Ліси Запорізького краю» у лютому 2019 року опорним навчальним закладом «Новомиколаївська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №1» урочисто підписано Меморандум про співпрацю з представниками державного підприємства «Запорізьке лісомисливське господарство». Для озеленення території  Новомиколаївським лісництвом було надано та висаджено разом з учнями 30  саджанців хвойних порід дерев: ялини та сосни, які в майбутньому стануть окрасою соснового парку села. Акцію «Посади своє дерево» активно підтримали решта закладів освіти Новомиколаївського району. Учні та вчителі шкіл за підтримки приватних підприємців закупили та висадили саджанці молодих дерев та кущів. Зокрема, за підтримки  ПП «Софіївка»  учні КЗ «Софіївський НВК» на пришкільній території посадили 20 берізок. Завдяки спільним зусиллям учнів, учителів, батьків, громадськості та Новомиколаївського лісництва територія Новомиколаївського району поповнилася молодими зеленими насадженнями.

Вихованці Вільнянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату під керівництвом учителів та вихователів постійно створюють естетично озеленені ділянки, які прикрашають територію школи. Тільки у 2018-2019 н.р. було висаджено 70 саджанців дерев. Це ялинки, берези, горобина, клени, верба, мигдаль, декоративна яблуня, а також квіти. Справжньою окрасою школи стала штучна водойма, яку планується урочисто відкрити в цьому році.

Належно підготувалися до проведення акції «Посади своє дерево» учні  Малобілозерської загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів № 1 Василівського району. Для посадки дерев та кущів вони визначили територію, очистили її від сміття. Завдяки їх старанню територія школи стане зеленішою, а фруктові дерева, які висадили, згодом порадують не лише смачними плодами, а й приємними спогадами для школярів та вчителів.

З перших днів до акції долучилися учні КЗ «Великознам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3». Майже кожен учень школи посадив своє дерево вдома, а також було висаджено 40 берізок на території школи учнями старших класів.

Під час акції «Посади своє дерево» учні загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІ ступенів Хортицької національної академії висадили на території закладу саджанці калини,  туї  та барбарису.

У Запорізькій спеціалізованій школі з поглибленим вивченням іноземної мови № 7  екологічну акцію присвятили до Міжнародного Дня Землі. Учні, батьки та вчителі висадили саджанці ялівця китайського, туї західної та туї східної, берізки, а також  квіти. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області