Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Пішов з життя Юрій Богуцький

14 травня 2019 - 16:52

14 травня пішов з життя відомий український політик та громадський діяч, академік Національної академії мистецтв України, заслужений діяч мистецтв України, професор, кандидат філософських наук, директор Інституту культурології АМУ  Юрій Петрович Богуцький.

Юрій Петрович народився 24 вересня 1952 року в селі Миколаївка Великолепетиського району Херсонської області. Отримав освіту  в Херсонському училищі культури та Київському державному інституті культури та все своє свідоме життя віддав українській культурі та мистецтву, багато зробив для розвитку національної культури.  

Юрій Петрович користувався великою повагою у мистецькому середовищі. Ю. Богуцький тричі очолював Міністерство культури: в 1999-му році, в 2001-2005 роках і в 2006-2007 роках. У вересні 2014 року Президент України Петро Порошенко призначив його своїм радником з питань культури.

Академік Національної академії мистецтв України, віце-президент НАМ України, віце-президент Асоціації культурологів України, кандидат філософських наук, професор Юрій Петрович є автором понад 30 наукових робіт з проблем теорії та історії культури. Голова редакційної колегії і головний редактор щорічника наукових праць Інституту культурології НАМ України «Культурологічна думка» (з 2008).

Департамент  культури,  туризму, національностей  та  релігій висловлює глибокі співчуття  рідним, близьким, колегам Юрія Петровича Богуцького та усій  мистецькій спільноті.

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області