Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області розпочато перевірку оздоровчих закладів

15 травня 2019 - 16:08

Головним управлінням ДСНС України у Запорізькій області протягом травня-червня буде здійснено планові перевірки суб’єктів господарювання (у власності або користуванні яких перебувають об’єкти відпочинку та оздоровлення громадян), а також  позапланові перевірки приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу органом державного нагляду (контролю).

Досвід минулих років показав, що низка керівників об'єктів літнього відпочинку й оздоровлення громадян з року в рік не виконують запропоновані органами державного пожежного нагляду вимоги до протипожежного захисту та свідомо ставлять під загрозу життя та здоров'я громадян, у тому числі дітей.

Під час здійснення планових та позапланових перевірок дитячих оздоровчих закладів та закладів оздоровлення, особливу увагу буде звернено на:

  • стан електрогосподарства;
  •  шляхи евакуації при виникненні пожежі;
  • наявність та стан утримання систем протипожежного захисту;
  • наявність та стан утримання первинних засобів пожежогасіння;
  • стан вогнезахисного покриття будівельних конструкцій;
  • наявність та стан утримання внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання;
  • наявність та стан утримання блискавкозахисту;
  • наявність та комплектацію рятувального поста;
  • проведення обстеження дна акваторії пляжу;
  • наявність та стан підготовки матросів-рятувальників.

У разі невиконання цих заходів органи ДСНС будуть вимушені відповідно до статті 70 Кодексу Цивільного захисту України звернутися до адміністративного суду щодо застосування заходів реагування у вигляді повного або часткового зупинення роботи закладів.

Питання організації та проведення підготовки до літньої оздоровчої кампанії  знаходяться також на постійному контролі  Держпродспоживслужби.

Щорічно ці питання  неодноразово розглядаються  на засіданнях оперативного регіонального штабу з координації оздоровчої кампанії в Запорізькій області, Регіональної ради по координуванню туристичної та курортної діяльності,  на всеукраїнських нарадах,  нарадах з керівниками райдержадміністрацій, головами територіальних об’єднаних громад та зацікавлених відомств.

Під час оздоровчої кампанії 2018 року послуги з оздоровлення та відпочинку дітей у Запорізькій області надавали 242 дитячих оздоровчих  заклади, які 100% функціонували за погодженням Держпродспоживслужби. Планувалося до відкриття та функціонувало 494 заклади оздоровлення та відпочинку для дорослих, проте обстежено за участю служби лише 27,3% від загальної кількості через те, що органами місцевого самоврядування Якимівського району (Кирилівська оздоровча зона) відповідним чином не вирішено  питання щодо обов’язкової, законодавчо обґрунтованої участі   представників Держпродспоживслужби в роботі комісій з приймання закладів відпочинку в експлуатацію перед початком оздоровчого сезону.

У 2019 році питання організації та проведення літньої оздоровчої кампанії обговорювалися на  нарадах з керівниками райдержадміністрацій, головами територіальних об’єднаних громад, зацікавлених відомств. На теперішній час розпочато  роботу з перевірки готовності  до відкриття оздоровчих закладів для дорослих за зверненнями суб’єктів господарювання.

Під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства протягом останніх років, а також у період підготовки та функціонування оздоровчих закладів для дітей та закладів відпочинку для дорослих, які розташовані в рекреаційних зонах на узбережжі Азовського моря, в межах адміністративної території Запорізької області, виявлено деякі недоліки в організації безпечних умов відпочинку та оздоровлення населення, які необхідно усунути до початку літньої кампанії.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров