Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На старті «Відкритих уроків футболу» запорізьких дітей привітали легенди українського футболу

16 травня 2019 - 12:15

За підтримки Європейського Союзу навесні поточного року у 18 громадах Сходу та Півдня України для дітей ВПО та їхніх місцевих однолітків розпочався сезон фестивалів «Відкриті уроки футболу». Соціальний проект «Відкриті уроки футболу» («Open Fun Football Schools») у Запоріжжі реалізується під патронатом Федерації футболу України спільно із Запорізькою обласною федерацією футболу.

Проект залучає і створює міжсекторальні мережі серед громадських об’єднань, шкіл, батьків, органів місцевого самоврядування, поліції, психологів, які спільними зусиллями сприяють взаємодії та соціальній інтеграції внутрішньо переміщених дітей і молоді з Донбасу і Криму в середовище однолітків із приймаючих громад за допомогою гри у футбол.

В урочистостях з нагоди відкриття проекту взяли участь чимало почесних гостей, серед них: президент Федерації футболу України Андрій Павелко, лауреат «Золотого м’яча» 1986 року Ігор Бєланов та відомий український футболіст Олександр Шовковський.

У 2019 році до проекту залучені 18 місцевих громад у Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській і Київській областях, де проводяться такі  активності: створення волонтерської мережі і навчання волонтерів у рамках зустрічей, воркшопів і семінарів; проведення масових п’ятиденних фестивалів футболу; надання школам, які беруть участь у проекті, спортивного інвентарю та обладнання, а волонтерам і дітям-учасникам – екіпірування; проведення в регіонах масово-спортивних заходів; упровадження освітнього підходу «спорт + школа + поліція» у шкільні заходи для дітей та батьків. Восени цього року планується залучити до проекту інші області і  таким чином охопити всю територію України.

Як повідомили організатори, наразі участь у заході беруть понад 200 учнів з різних шкіл Запорізької області, половина з яких – діти внутрішньо переміщених осіб.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області