Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З резервного фонду обласного бюджету для відновлення колектора в м. Бердянськ додатково будуть виділені кошти

17 травня 2019 - 12:05

Місту Бердянськ перед курортним сезоном для запобігання виникненню надзвичайної ситуації техногенного характеру та можливого зриву курортного сезону необхідно виконати невідкладні роботи з відновлення аварійних ділянок головного самопливного колектора.

Про це йшла мова під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У засіданні взяли участь заступники голови облдержадміністрації Андрій Антонов та Віктор Скобліков, директор Департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації Володимир Шлея, керівництво Бердянської міської ради.

Врегулювання ситуації з ліквідації аварії каналізаційного колектора у м. Бердянськ знаходиться на контролі облдержадміністрації з самого початку. Ця аварія отримала класифікацію регіонального рівня. І хоча після першої аварії водопостачання в Бердянську було частково відновлено, вже потім  відбулися повторні обвали. До подолання наслідків аварії приєдналися чимало фахівців.  

Заступник Бердянського міського голови Григорій Горячов нагадав, що в ніч з 27 на 28 січня 2019 року навпроти Святомиколаївського храму сталася аварія на самопливному каналізаційному колекторі з обвалом верхнього склепіння трубопроводу. Цей об’єкт є головним міським каналізаційним колектором, який транспортує до 80% стоків усього міста. Внаслідок цих подій була порушена робота всієї каналізаційної системи м. Бердянськ.

Колектор виконаний із залізобетонних труб і введений в експлуатацію в 2002 році. За попередніми даними встановлено, що аварія сталася внаслідок газової корозії його верхнього склепіння  (загалом з 27 січня відбулося обрушення колектора на дев’яти ділянках).

Для проведення ремонту на колекторі у м. Бердянськ є три джерела фінансування: міський бюджет м. Бердянськ, резервний фонд обласного бюджету та резервний фонд держбюджету.

Бердянська міська рада звернулася з проханням розглянути можливість виділення додаткових коштів з резервного фонду обласного бюджету в обсязі 8 млн. грн.  на здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням надзвичайної ситуації на каналізаційному колекторі та напірному трубопроводі в м. Бердянськ.

За підсумками обговорення цього питання члени регіональної комісії  прийняли рішення погодитися з виділенням додаткових 8 млн. грн.

Ситуація залишається на контролі облдержадміністрації та відповідних підрозділів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни