Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя вперше приймає конгрес Федерації футболу України

17 травня 2019 - 13:07

У ХХІІ черговому конгресі ФФУ  беруть участь президент Федерації футболу України Андрій Павелко, заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, понад 80 учасників Федерації та понад 50 почесних гостей.

Як повідомив президент ФФУ Андрій Павелко, зважаючи на те, що 15 травня 2019 року в Запоріжжі відбувся фінальний поєдинок розіграшу Кубка України, Запорізька обласна федерація футболу звернулася до Федерації футболу України з пропозицією провести розширене засідання виконкому Федерації і ознайомитися з об’єктами футбольної інфраструктури регіону, а також провести ХХІІ черговий Конгрес Федерації футболу України в Запоріжжі. 

Привітав учасників конгресу Федерації футболу України Едуард Гугнін.

- Для нас дуже важливо, що цей конгрес проходить не в Києві, а саме в Запоріжжі. Маю надію, що це стане початком традиції для проведення конгресу в різних містах України, адже чимало вболівальників, яких цікавить футбол, мріють про такий захід у рідних містах. Сподіваюсь, що тут будуть прийняті рішення, які сприятимуть розвитку футболу в нашій державі. Вітаю всіх делегатів сьогоднішнього конгресу. Впевнений - за футболом майбутнє, - підкреслив заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

Учасники конгресу приділили увагу створенню майданчиків зі штучним покриттям. Так, у рамках масштабної програми з модернізації футбольної інфраструктури в Україні, яку ініціювала Федерація футболу України, за останні роки в містах і селах нашої країни з’являються нові й нові майданчики та футбольні поля зі штучним покриттям. Застосування високоякісного штучного покриття робить такі об’єкти всепогодними, даючи можливість дорослим і дітям не розлучатися з улюбленою грою за будь-якої пори року.

Протягом 2018 року по всій країні було побудовано 544 об’єкти: 525 майданчиків та 19 полів. Починаючи з 2015 року було побудовано 1148 об’єктів: 1098 майданчиків та 50 полів. До уваги було взято футбольні майданчики та поля зі штучним покриттям, будівництво яких було профінансовано з різних джерел.

У Запорізькій області  протягом 2018 року побудовано сім об’єктів (шість майданчиків та одне поле): в м. Мелітополь — одне поле; по одному майданчику в Мелітопольському,  Василівському, Гуляйпільському,  Чернігівському районах та два майданчики в Запорізькому районі. За період з 2015 року загалом було побудовано 27 об’єктів: 23 майданчики та чотири поля. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»