Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«День Європи»: Мелітополь претендує на найбільш євроінтегроване місто в області

20 травня 2019 - 16:20

За підтримки облдержадміністрації та Мелітопольської міськради в Запорізькій області відсвяткували 16-й День Європи. Цього року гостей свята привітно приймало м. Мелітополь. Так, було проведено низку інформаційних, тематичних, культурно-мистецьких та спортивно-масових заходів задля підвищення рівня поінформованості громадськості щодо європейської інтеграції.

Начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньої економічної діяльності облдержадміністрації Артур Бойко пояснив, що вибір міста невипадковий. Традиція святкувати День Європи з’явилася у 2003 році. Спочатку його проводили тільки в Запоріжжі.  П’ять років тому День Європи почали відзначати в різних містах та селах області. Тоді у Мелітополі до участі долучилися вісім місцевих шкіл, а сьогодні їх уже 17. Посадовець вважає, що наразі Мелітополь - це найбільш євроінтегроване місто в нашій області.

Загалом по місту діяли вісім розважальних майданчиків. Зокрема, на гостей свята чекало європейське містечко, фотосушка «З Європою у серці», ХІІ відкритий турнір з боксу пам’яті В. Хатіна та Г. Ушакова. Родзинкою цьогорічного Дня Європи став парад вишиванок та парад оркестрів за участю спеціального гостя - оркестру Військової академії з Одеси. Захід, звичайно, святковий, але він має  освітній і просвітницький характер.

Так, мелітопольські старшокласники представили 17 країн-членів Єврейського Союзу, знайомили друзів з їх традиціями. Учні проводили майстер-класи та вікторини, на дітей чекав тематичний аква-грим з символікою країн-членів ЄС. Дітлахи також мали змогу взяти участь у спортивних естафетах, випробувати свої знання про європейські традиції у командній грі брейн-ринг, висловити свої думки та сподівання щодо європейського майбутнього у конкурсі малюнків «Україна/ЄС». На всіх учасників чекали цікаві тематичні призи.

Крім цього, Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека ім. Горького представила тематичну книжкову виставку, інформаційну експозицію з питань діяльності Європейського Союзу та відзначення Дня Європи.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів