Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Власні надходження до загального фонду місцевих бюджетів області зросли у понад тричі»

21 травня 2019 - 11:07

За словами голови облдержадміністрації Костянтина Бриля, з 2014 року більше ніж у три рази зросли власні надходження до загального фонду місцевих бюджетів області. Так, у 2015 році доходи складали 5,6 мільярда гривень, у 2016 - 8,7 мільярда гривень, у 2017 році - майже 11 мільярдів гривень.

Більше того, видатки розвитку місцевих бюджетів області у 2018 році збільшилися у порівнянні з 2014 роком у вісім разів.

При цьому фінансова підтримка на реалізацію соціальних та інфраструктурних проектів з державного бюджету  зросла у 15 разів. Це все дало можливість реалізувати щороку близько 500  проектів.

Зокрема, якщо, у 2014 році на ремонт доріг загальнодержавного значення з державного бюджету було спрямовано 93 млн. грн., то в 2018 році ця сума з урахуванням «митного експерименту» сягнула майже 1,3 млрд. грн.

- Хочу подякувати Прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману за активне впровадження реформи децентралізації влади. Адже у Запорізькій області саме завдяки децентралізації з 2014 року більше ніж у три рази зросли власні надходження до загального фонду місцевих бюджетів області. Якщо у 2014 році вони становили лише  4 мільярди гривень, то вже 2018 рік ми завершили з показником майже 13 мільярдів гривень. Тож можна впевнено сказати, що реформа децентралізації - одна з найефективніших. А Запорізька область є лідером у формуванні об’єднаних територіальних громад. За часткою площі об’єднаних територіальних громад область посідає 2 місце серед регіонів. Це 65,2% від загальної площі області. Крім цього, за площею, охопленою перспективним планом, ми посідаємо 1 місце, - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Протягом 2014-2018 років у Запорізькій області було освоєно понад 55 млрд. грн. капітальних інвестицій (за обсягами капітальних інвестицій область у першій десятці регіонів). Залучено майже 170 млн. дол. іноземних інвестицій із 55 країн світу (на початок 2019 року їх обсяг склав понад 902 млн. дол.). Обсяг зовнішньоторговельного обороту склав 22 млрд. дол. (3 місце серед регіонів). Крім цього, середньомісячна заробітна плата зросла у понад 2,5 разу та за підсумками 2018 року склала понад 8,7 тис. грн. Нині Запорізька область - у п’ятірці лідерів за розміром та темпами зростання середньомісячної заробітної плати.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей