Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Командно-штабні навчання «Буревій» триватимуть в області три дні

21 травня 2019 - 12:30

Сьогодні, 21 травня, на території Запорізької області розпочалися командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Запорізької області.

У зв’язку з цим відбулося засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС з представниками міст та районів, у якому взяли участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов, начальник ГУ ДСНС України в Запорізькій області Олексій Лепський, директор Департаменту з питань цивільного захисту населення Запорізької облдержадміністрації Володимир Шлея, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

- Сьогодні розпочинаються командно-штабні навчання «Буревій», що триватимуть три дні - з 21 до 23 травня. Такі навчання проводяться раз на п’ять  років. Нам необхідно відпрацювати дії у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру, перевірити стан цивільного захисту, визначити стан готовності служб цивільного захисту, визначити проблемні питання, - наголосив Андрій Антонов.

Згідно з першою ввідною, за тактичним задумом  у ніч з 20 на 21 травня територією Запорізької області пройшов активний південний циклон, який приніс грози, зливи та шквали 35-40 м/с. Пориви сильного вітру призвели до численних руйнувань об’єктів житлового фонду, соціальної, адміністративної, промислової сфер економіки, пошкодження ліній електромереж, зв’язку та газопроводів, падіння та пошкодження дерев, ускладнення руху транспорту на автошляхах області. Внаслідок негоди сталося підтоплення автодоріг, сільськогосподарських угідь, низько розташованих територій населених пунктів. Найбільш постраждали від наслідків буревію міста Запоріжжя, Токмак, Бердянськ, а також Василівський, Оріхівський, Токмацький райони.

Під час засідання керівники служб цивільного захисту обговорили взаємодію між собою у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Учасники заходу відпрацювали план оповіщення населення, узгодили заходи з проведення евакуаційних, аварійно-пошукових та рятувальних робіт, а також питання подальшого життєзабезпечення та відновлення постраждалих населених пунктів.

Начальник Головного управління ДСНС України у Запорізькій області генерал-майор служби цивільного захисту Олексій Лепський повідомив, що після отримання сигналу про НС оголошено сигнал «Збір-аварія» для приведення в бойову готовність підрозділів ДСНС області. Відповідно до обстановки всі підрозділи переведені в режим надзвичайної ситуації. В кризовому центрі приступила до роботи оперативна група для збирання даних про обстановку, їх аналіз та узагальнення, прогнозування масштабів і наслідків НС, визначення головних напрямків ліквідації наслідків, визначення складу і кількості сил цивільного захисту, необхідних для залучення до ліквідації наслідків НС, а також штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Приведена в готовність мобільна оперативна група та пересувний пункт управління.

Для виконання покладених на ДСНС завдань на цілодобовому чергуванні знаходиться 354 чоловік особового складу та 95 одиниць спеціальної і пожежної техніки.

На теперішній час у постраждалих районах проводять аварійно-рятувальні роботи 126 чоловік особового складу та 31 одиниця спеціальної та пожежної техніки.

Проводиться оповіщення населення про розвиток надзвичайної ситуації, хід її ліквідації та надаються рекомендації населенню щодо дій у складних погодних умовах через засоби масової інформації, інформаційно-роз’яснювальні листівки та пам’ятки, автомобілі з гучномовцями тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою