Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

EuroCape New Energy та влада області обговорили реалізацію проекту будівництва вітрових електростанцій у регіоні

21 травня 2019 - 15:22

Головною темою робочої зустрічі голови облдержадміністрації Костянтина Бриля з представниками ТОВ «Юрокейп Юкрейн І» стало обговорення реалізації проекту будівництва вітрових електростанцій на території Приазовського та Мелітопольського районів.

- Це один із найдовших проектів у Запорізькій області. І сьогодні хотів би почути від вас певні терміни щодо реального будівництва. Нині ми маємо приклади реального втілення в життя подібних інвестиційних проектів, тож хочу побачити реальні кроки від Юрокейп. Нагадаю, що у 2017 році під час ІІ міжнародного форуму «InCoForum-2017» було підписано договір про внесок «Юрокейп Юкрейн І» у розвиток соціальної інфраструктури Гірсівської об’єднаної територіальної громади на загальну суму 330 000 євро. Нині ми з вами маємо розглянути реальний графік будівництва та дійсні кроки створення вітрових станцій на території Запорізького регіону, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Директор ТОВ «ЮрокейпЮкрейн І» Адрієн Альбер Анрі Фуше та представники ТОВ «Юрокейп Юкрейн І» зазначили, що проект EuroCape здійснюється за фінансової підтримки фінансової установи уряду США OPIC (Корпорація закордонних приватних інвестицій), яка в грудні 2017 року схвалила надання кредиту на $150 млн. і страхування з перестрахуванням на суму до $320 млн.

Вже на початку 2019 року Корпорація закордонних приватних інвестицій США (ОРІС) на засіданні свого кредитного комітету схвалила інвестиції та андерайтинг страхування політичних ризиків щодо ВЕС на суму 350 млн. євро. Цей обсяг інвестицій дозволить побудувати та ввести в експлуатацію І чергу ВЕС потужністю 98 МВт.

Планується, що споруджена EuroCape Запорізька ВЕС буде розміщена за межами населених пунктів на території Дівненської, Добрівської, Дунаївської, Гірсівської, Надеждинської,  Мордвинівської, Новенської сільських рад у Приазовському та Мелітопольському районах. На території цих шести сільських рад планується встановити до 167 вітряних турбін з лінією електропередач 330 кВт. При цьому потужність усієї ВЕС залишається 500 МВт, надалі товариство планує ввести решту потужності до кінця 2020 року. Термін введення І черги ВЕС пов'язаний з термінами завершення реконструкції ПС «Мелітопольська». Відповідальним за проведення цих робіт є ДП «НЕК «Укренерго», яке уклало договір з підрядником і контролює процес вчасного виконання робіт.

Нині у ТОВ «Юрокейп Юкрейн І» працює понад 50 осіб, переважна більшість із яких - у Запорізькій області. При цьому планується розширення штату до понад 100 працівників у кінцевому підсумку, коли ВЕС вийде на повну потужність.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?