Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Затверджено нову орендну плату за надані в оренду водні об’єкти області

22 травня 2019 - 08:35

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Бабаніна відбулося чергове засідання комісії з розрахунку розміру орендної плати за надані в оренду водні об’єкти та проведення процедури укладання чи переукладання договорів оренди водних об’єктів на території Запорізької області.

В обговоренні питання взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, місцевого самоврядування, Басейнового управління водних ресурсів річок Приазов’я.

За станом на 1 січня 2019 року фіксована середньозважена величина орендної плати по Україні,  з урахуванням коефіцієнта індексації за 1 га площі водного дзеркала, становить 162,7 грн. Враховуючи коефіцієнти розрахунків відповідно до затвердженої методики, плата за 1 га в середньому становить від 425 до 550 гривень.

На засіданні комісії з метою приведення діючих договорів оренди водних об’єктів відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Типового договору оренди водних об’єктів» розглянуто питання щодо затвердження розрахунків орендної плати за використання на умовах оренди рибогосподарських технологічних водойм, які надані в оренду ТОВ «Агро-Р» та земельної ділянки під ними.

Членами комісії з розрахунку розміру орендної плати за надані в оренду рибогосподарські технологічні водойми на підставі розроблених паспортів розраховано нову орендну плату за водні об’єкти, які надані в оренду на підставі діючих договорів оренди водних об’єктів. Разом з цим визначено нову орендну плату за земельну ділянку під цими технологічними водоймами.

Після затвердження нової орендної плати за земельну ділянку та технологічні водойми, з метою приведення діючих договорів оренди водних об’єктів відповідно до законодавства облдержадміністрацією, як орендодавцем водних об’єктів,  буде укладено з ТОВ «Агро-Р» типовий договір оренди водного об’єкта.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни