Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Визначено лауреатів обласної премії за досягнення в розвитку культури

22 травня 2019 - 15:45

На засіданні експертної ради з присудження обласних премій за досягнення в розвитку культури Запорізького краю визначено переможців. Про це повідомили у Департаменті культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

Обласні премії були засновані з метою сприяння розвитку професіонального мистецтва, самодіяльної народної творчості, пропаганди та збереження національної культурної спадщини шляхом матеріальної підтримки працівників культури і мистецтва, визнання особистого вкладу в розвиток культури окремих митців.

Претендентами на премії стали працівники сфери культури і мистецтва, навчальних закладів культури і мистецтва, закладів кіно, аматори народного мистецтва.

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко повідомив, що цього року матеріали на здобуття премій у номінаціях: «За досягнення в галузі театрального мистецтва» подали 10 претендентів, «За досягнення в розвитку музейної справи»  ̶  вісім претендентів, «За досягнення в охороні культурної спадщини» ̶ троє претенденти.

Відповідно до Положення переможці визначалися шляхом відкритого голосування простою більшістю голосів.

Так, у номінації «За досягнення в галузі театрального мистецтва» переможцями визначено: артиста драми вищої категорії Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В.Г. Магара Вадима Кир’яна, артиста балету першої категорії Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В.Г. Магара Андрія Лопатіна, директора-художнього керівника Запорізького муніципального театру-лабораторії «Ві» Ольгу Лещову, головного режисера Запорізького муніципального театру танцю Андрія Романова, артиста першої категорії Запорізького академічного обласного театру юного глядача Олега Абакуменка, артиста першої категорії Запорізької обласної філармонії Анну Миронову; у номінації «За досягнення в охороні культурної спадщини»  ̶  головного спеціаліста Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Римму Синчило, директора Запорізького обласного центру охорони культурної спадщини Артура Середіна; у номінації «За досягання в розвитку музейної справи»  ̶ наукового співробітника Гуляйпільського краєзнавчого музею Світлану Мірзоєву, завідувача відділу Запорізького обласного краєзнавчого музею Вікторію Водоп’ян та в.о. директора Запорізького обласного художнього музею Інгу Янкович.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області