Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі підприємці знайомляться з можливостями запровадження цифрових технологій у бізнес

22 травня 2019 - 16:30

У виставковому центрі «Козак-Палац» триває дводенний форум «Цифрова економіка: малий та середній бізнес на шляху до автоматизації». Захід організований Центром інформаційної підтримки бізнесу м. Запоріжжя, заснованим на базі Запорізької торгово-промислової палати за підтримки ЄБРР у рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу.

Учасники обговорюють можливості інноваційного розвитку малого і середнього бізнесу, кібербезпеки, знайомляться з кращими практиками промислової автоматизації.

Організатори  наголошують, що впровадження цифрової економіки відкриває нові перспективи для розвитку малого та середнього бізнесу. Адже запорізькі компанії можуть інтегруватися до міжнародних мереж, що деякі з них уже успішно реалізують. А це – шлях до зростання експорту та виробництва продукції з більшою доданою вартістю.

У числі експертів заходу – голова комітету з питань промислової модернізації при ТППУ Володимир Власюк, голова комітету з електронних комунікацій при ТПП України Володимир Коляденко, генеральний директор Асоціації підприємств промислової автоматизації Олександр Юрчак.

Власними прикладами автоматизації, впровадження основ Industry 4.0 протягом форуму з учасниками поділяться представники запорізьких підприємств «Мотор-Січ», «Тріада Лтд», «Елсітон», «Інфоком Лтд». На часі – створення кластера «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування» в Запорізькому регіоні.

Перший форум «Цифрова економіка: від індустріального до інформаційного суспільства» відбувся минулого року. Тоді мова йшла про новітні технології, промислову революцію Industry 4.0. Нинішній захід уже спрямований на практичне застосування нових знань.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою