Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

До відома фермерських господарств Запорізької області!

22 травня 2019 - 14:22

Запорізьке відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств  звертає увагу фермерів Запорізької області, що з 20.05.2019 року розпочато прийом документів на бюджетну субсидію передбачену  пунктами 11-1 та 11-2 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств , затвердженого постановою КМУ від 07.02.2018 р. №106 (із змінами внесеними Постановою КМУ від 30.01.2019 р. №126):

  • 11-1. Новоствореним фермерським господарствам у період їх становлення (перші три роки після його створення) виділяється бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) один раз виключно для провадження сільськогосподарської діяльності у розмірі 3000 гривень на 1 гектар, але не більше 60000 гривень на одне фермерське господарство.
  • 11-2. Фермерським господарствам (крім новостворених), надається бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) у розмірі 12000 гривень з розрахунку на одного члена фермерського господарства, який є членом фермерського господарства на момент подання заявки для отримання бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар).

Максимальний розмір бюджетної субсидії на одне фермерське господарство не може перевищувати 40 000 гривень.

Фермерському господарству (крім новостворених), голова якого на момент подання заявки має вік до 35 років, бюджетна субсидія надається у максимальному розмірі.

Бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) не надається фермерським господарствам, які мають прострочену заборгованість перед Укрдержфондом та його регіональними відділеннями за бюджетною програмою “Надання кредитів фермерським господарствам”.

Вищевказані державні субсидії  будуть надаватись фермерам через Український державний фонд підтримки фермерських господарств.

Для отримання інформації щодо цього питання  фермери Запорізької області можуть звертатись до Запорізького відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств за  адресою: 69063,  м. Запоріжжя, вул. Святого Миколая, буд. 37 «В» щодня, крім вихідних, з 9.00 по 17.30 (у п’ятницю – до 16.30). Телефон для довідок: (097) 222-49-59. E-mail: zaporizhzha@ukr.net

Читайте також

Представників громад регіону навчають програмам відновлення міст та інфраструктури

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби