Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Утилізацію використаних хімічних засобів захисту рослин та тари можуть проводити лише підприємства з ліцензією

23 травня 2019 - 12:30

Питання  вивозу безхазяйних, заборонених і непридатних до використання в сільському господарстві хімічних засобів захисту рослин, що здійснює ГО «Громадська сила країни» в рамках проекту «Утилізація пестицидів та інших хімічних відходів, відновлення ґрунтів» за сприяння Програми малих грантів Глобального екологічного фонду, що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні, обговорили учасники робочої наради під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Бабаніна.

В обговоренні питання взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, Державної екологічної інспекції у Запорізькій області, ГУ Держпродспоживслужби  та ГУ ДСНС України в Запорізькій області.

Фахівцями було запропоновано в рамках проекту здійснити відбір проб, збирання та передачу безхазяйних непридатних пестицидів, які знаходяться на території с. Новоуспенівка Веселівського району, із залученням підприємств, що мають ліцензію на поводження з небезпечними відходами, для їх подальшого зберігання.

За підсумками наради громадській організації було запропоновано укласти тристоронній меморандум з головою Новоуспенівської сільської ради та обласною державною адміністрацією, здійснити відбір проб безхазяйних непридатних пестицидів для визначення рівня небезпечності відходу та відповідності морфологічного складу відходу запланованому заходу.

Для забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення та знешкодження непридатних до використання та заборонених до застосування хімічних засобів захисту рослин і тари від них (у тому числі тари, в якій зберігаються відходи та транспортна тара, в якій перевозяться відходи) на території Запорізької області та зменшення екологічного ризику Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації регулярно звертається за актуальною інформацією щодо переліку ліцензіатів у сфері поводження з небезпечними відходами до Міністерства екології та природних ресурсів України, що відповідно до покладених на нього завдань проводить ліцензування господарської діяльності, пов’язаної  з поводженням з небезпечними відходами, виробництвом особливо небезпечних хімічних речовин та здійснює контроль за додержанням суб’єктами господарювання ліцензійних умов.

Відповідно до порядку «Про затвердження Порядку планування та фінансування природоохоронних заходів» облдержадміністрацією направлено запит на фінансування з Державного бюджету у 2019 році природоохоронного заходу «Проведення робіт із забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення та знешкодження непридатних до використання та заборонених до застосування хімічних засобів захисту рослин і тари від них, у тому числі тари, в якій зберігаються відходи та транспортна тара, в якій перевозяться відходи, на території Запорізької області» у сумі 10 964,4955 тис. грн.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області