Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Добігає кінця весняний призов на строкову військову службу

23 травня 2019 - 13:40

Стан виконання планового завдання з призову громадян на строкову військову службу 2019 року обговорили учасники обласної селекторної наради, яку провів заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

Як зазначив Едуард Гугнін,  для Запорізької області наряд на формування становить 956 осіб. Наразі  призвано 699 осіб, що становить 73% виконання плану.

Запорізький, Великобілозерський, м. Токмак та Токмацький район,  Чернігівський район виконали поставлене завдання на 100%. Проте не всі райони області на достатньому рівні проводять роботу з призову громадян на строкову військову службу, тому необхідно посилити роботу на місцях. Зокрема, найнижчі показники з призову наразі мають м. Бердянськ та Бердянський район, а також Мелітопольський район.

- Станом на 22 травня план виконано на 73%, це недостатні показники для Запорізької області. Залишилося не так багато часу до кінця призовної кампанії, тому необхідно активізувати роботу на місцях, залучати сили Нацполіції. Не може бути не виконання державного замовлення. Навіть ті території, де 100% виконання плану, не повинні складати руки та по можливості робити резерв, щоб вийти на планові показники в цілому по області, - наголосив Едуард Гугнін.

Призову підлягають юнаки 1992 – 2001 років народження. Термін проходження строкової служби становить 18 місяців з рівнем вищої освіти спеціаліст, для магістрів – 12 місяців. У зону проведення ООС військовослужбовці строкової служби не направляються. Мінімальне грошове забезпечення солдата строкової служби становить 350 грн, а в подальшому залежить від посади та військового звання. Під час призову на строкову військову службу виплачуються кошти у розмірі близько 4000 грн. За призовниками, призваними на строкову військову службу, зберігається попереднє місце роботи і середньомісячна заробітна плата на весь період проходження служби.

Солдат строкової служби після шести місяців служби може укласти контракт на проходження військової служби за контрактом терміном на три роки або після 11 місяців служби - на шість місяців.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії