Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Все більше запоріжців виявляють інтерес до сімейного патронату над дитиною

24 травня 2019 - 08:57

Патронат над дитиною полягає у забезпеченні сімейного догляду дитині, яка тимчасово залишилися без батьківського піклування, вирішенні кожного такого випадку у спосіб, який відповідатиме найкращим інтересам дитини за умови підтримки її сім’ї. На створення умов для виховання дітей в сім’ї та запобігання влаштування їх до державних інституцій орієнтовані центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Так, днями відбувся навчальний семінар-тренінг для  спеціалістів з Приморського району, Берестівської, Приазовської, Кирилівської, Веселівської та Таврійської об’єднаних територіальних громад області. Проводив заняття національний тренер Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Як повідомили у Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації, в цьому році вже було проведено три  семінари для спеціалістів центрів соціальних служб та надавачів соціальних послуг об’єднаних територіальних громад. У зв’язку з популяризацією послуги патронату виникла необхідність навчити більшу кількість фахівців, які працюють з сім’ями та дітьми і бажають підвищити  кваліфікацію.

Навчання спрямовано на формування компетентностей спеціалістів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, надавачів соціальних послуг об’єднаних територіальних громад з питань пошуку та первинного відбору кандидатів у патронатні вихователі, поширення послуги патронату над дитиною в Запорізькій області.

У ході навчання розглянуто теми, що стосуються особливостей надання послуги патронату над дитиною, критерії відбору кандидатів у патронатні вихователі, ефективні шляхи ведення інформаційної кампанії,  особливості аналізу поданих документів та прийняття узгодженого рішення, алгоритм дій спеціаліста в процесі здійснення первинного відбору сімей кандидатів та ведення відповідної документації, особливості організації і проведення співбесіди, визначення мотивації кандидатів у патронатні вихователі, визначення компетентностей, якими має володіти  спеціаліст при первинному пошуку та відборі кандидатів тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Військові медики та громади Запорізької області отримали автівки швидкої допомоги

Іван Федоров зустрівся з представниками Агенцій ООН в Україні

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Представників громад регіону навчають програмам відновлення міст та інфраструктури

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону