Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область долучається до системи відкритого бюджету для громадян

24 травня 2019 - 12:01

У форматі відеоконференції відбулася експертна зустріч на тему: «Розвиток державного вебпорталу «Бюджет для громадян» у 2019 році» за участю представників Міністерства фінансів України. На прямому зв’язку з Міністерством перебували фахівці Департаменту фінансів облдержадміністрації.

Представники Міністерства наголосили, що існують передумови для створення інтегрованої інформаційно-аналітичної системи «Прозорий бюджет». Реалізація принципів ефективності та результативності, публічності та прозорості передбачає наявність дієвої системи ключових показників ефективності та інструментів інформування громадськості з питань складення, розгляду, затвердження, виконання державного та місцевих бюджетів, а також контролю за їх виконанням. Це забезпечується шляхом публікації документів та інформації, пов’язаних зі складенням бюджету, його затвердженням, виконанням та показниками ефективності управління.

Основними пріоритетами є забезпечення громадян України інструментами контролю та доступу до інформації з управління публічними коштами; забезпечення керівництва та спеціалістів різних рівнів Мінфіну, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, що беруть участь в управлінні публічними коштами, інтегрованою інформаційно-аналітичною системою прийняття управлінських рішень.

Система «Прозорий бюджет» - це інформаційний ресурс, що забезпечує доступ до нормативної, статистичної та аналітичної інформації у сфері управління публічними коштами. Передбачено створення підсистеми інформаційно-аналітичного забезпечення, метою якої є накопичення, оброблення та співставлення даних стосовно управління публічними коштами; відкриття публічної частини, яка призначена для публікації на порталі «Використання публічних коштів» та «Прозорий бюджет» - офіційний сайт в Інтернеті, за допомогою якого реалізуються принципи відкритості та доступності для громадян інформації про використання публічних коштів та управління ними.

Для забезпечення цих заходів  Мінфін цього року заклав кошти в бюджет на розробку модуля «Відкритий бюджет для громадян».

Є-Data — це офіційний державний інформаційний портал у мережі Інтернет, на якому оприлюднюється інформація про використання публічних коштів та реалізується ідея «Прозорого бюджету»

Складовою частиною системи «Прозорий бюджет» є відкритий розділ «Бюджет для громадськості» (OPEN BUDGET).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 753-го дня війни

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Запорізьку область