Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Стратегії регіонального розвитку має враховуватися показник залучення іноземних інвестицій в економіку області

24 травня 2019 - 14:16

Робоча група з розробки Стратегії залучення інвестицій в економіку Запорізької області продовжує опрацьовувати пропозицій,  вносити зміни  та доповнення до проекту Стратегії.

Сьогодні на черговому засіданні, яке відбулося під керівництвом начальника  Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Артура Бойко,  презентовано проект Стратегії залучення інвестицій та Плану її реалізації на перші три роки.

- Надзвичайно велику підтримку та допомогу в розробці Стратегії надали колеги з Канадсько-українського проекту ПРОМІС (Партнерство для розвитку міст). Фактично вони не лише  були модераторами, вони створили документ, що буде в подальшому використаний як методологія для залучення інвестицій. Від членів робочої групи ми отримали дуже важливі пропозиції та зауваження, деякі з них були покладені в план заходів з реалізації Стратегії, деякі увійшли в частину пріоритетних або стратегічно важливих напрямків кожної з галузей. Проект Стратегії містить більше 150 сторінок і зараз ми будемо презентувати вибірку ключових пріоритетів, цілей та завдань, - повідомив Артур Бойко.

Консультант Проекту ПРОМІС, координатор Всеукраїнської мережі фахівців і практиків з регіонального та місцевого розвитку РЕГІОНЕТ Олександр Дудка повідомив, що реалізація Стратегії залучення інвестицій в економіку Запорізької області повинна забезпечувати зростання надходжень усіх типів інвестицій. Різноманітність джерел і форм залучення інвестицій вимагає від організаторів інвестиційної діяльності відповідних різнопланових теоретичних знань та практичних навичок.

Пріоритетними цілями Стратегії залучення інвестицій в економіку є: розвиток бізнес-екосистеми залучення інвестицій – розвиток системи інституцій, які займаються залученням та супроводом інвесторів, а також розвиток організаційно-фінансового забезпечення діяльності цих інституцій; підвищення компетенції кадрів; розвиток міжнародної взаємодії та інформаційного забезпечення інвестиційних процесів; маркетингове просування регіону.

Моніторинг реалізації Стратегії буде базуватися на індикаторах, а саме: обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку області; кількість підприємств, створених на території області за рахунок надходження іноземних інвестицій; кількість нових високооплачуваних робочих місць; обсяг інвестицій на душу населення;  місце області у рейтингу найбільш інвестиційно привабливих регіонів України.

Після обговорення проекту Стратегії залучення інвестицій в економіку Запорізької області та Плану її реалізації на перші три роки учасники робочої групи ухвалили подальший план роботи.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Представників громад регіону навчають програмам відновлення міст та інфраструктури

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби