Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі рятівники на належному рівні провели командно-штабні навчання з цивільного захисту населення

24 травня 2019 - 15:15

Підсумки роботи органів управління та сил цивільного захисту під час проведення командно-штабного навчання та  основні результати командно-штабного навчання з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Запорізької області та її ланками підбито під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У засіданні взяли участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов, директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України, керівник навчання Сергій Парталян, начальник ГУ ДСНС України в Запорізькій області Олексій Лепський, директор Департаменту з питань цивільного захисту населення Запорізької облдержадміністрації Володимир Шлея,  керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

- Масштабні командно-штабні навчання тривали в області три дні. Під час навчання було перевірено стан готовності до вирішення завдань у мирний час та особливий період. Запорізька область – один із регіонів України, що має велике хімічно-промислове навантаження. В регіоні налічується близько 1200 хімічно небезпечних об’єктів. Під час навчання були змодельовані різні ситуації для ліквідації можливих наслідків надзвичайних подій природного та техногенного характеру, відпрацьовані окремі тактичні завдання. Єдина державна система цивільного захисту Запорізької області та її ланки показала надійне функціонування. Облдержадміністрація зі свого боку приділяє значну увагу цьому питанню та зміцненню матеріально-технічного стану сил цивільного захисту, - наголосив заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов.

Згідно з ввідною, за тактичним задумом  у ніч з 20 на 21 травня територією Запорізької області пройшов активний південний циклон, який приніс грози, зливи та шквали 35-40 м/с. Пориви сильного вітру призвели до численних руйнувань об’єктів житлового фонду, соціальної, адміністративної, промислової сфер економіки, пошкодження ліній електромереж, зв’язку та газопроводів, падіння та пошкодження дерев, ускладнення руху транспорту на автошляхах області. Внаслідок негоди сталося підтоплення автодоріг, сільськогосподарських угідь, низько розташованих територій населених пунктів. Найбільше постраждали від наслідків буревію міста Запоріжжя, Токмак, Бердянськ, а також Василівський, Оріхівський, Токмацький райони.

Для виконання покладених на ДСНС завдань на цілодобовому чергуванні перебували понад 350 чоловік особового складу та 95 одиниць спеціальної і пожежної техніки.

Як відзначив директор Департаменту з питань цивільного захисту населення Запорізької облдержадміністрації Володимир Шлея, основна мета навчань досягнута. Під час відпрацювання були виявлені певні недоліки у роботі, тож наразі особовий склад буде працювати над їх усуненням та вдосконаленням роботи. Загалом навчання відбулося на належному рівні, всі поставлені завдання виконані.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 753-го дня війни

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Запорізьку область

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

415 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби.