Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі громади демонструють досягнення реформи децентралізації

24 травня 2019 - 14:52

На базі Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування відбулося засідання за круглим столом щодо досягнень реформи децентралізації. У заході взяли участь фахівці облдержадміністрації, представники об’єднаних територіальних громад Запорізької області, організацій туристичної сфери, громадських організацій. Відкрила засідання керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

Представники Остриківської сільської, Широківської сільської, Гуляйпільської міської, Чернігівської сільської об’єднаних територіальних громад презентували кращі практики та досягнення, що стали результатом реформи децентралізації,  поділилися позитивним досвідом закупівлі спеціалізованої техніки та обладнання до неї, автотранспорту для лікарів та шкільних автобусів, створення комунальної мережі аптечних пунктів, формування і освоєння «громадського бюджету»,  впровадження заходів комунікації з громадськістю тощо.

Зінаїда Бойко зазначила, що реформа децентралізації,  розпочата у 2014 році, дала громадам колосальні можливості для розвитку. Починаючи з 2016 року на території Запорізької області об’єднані територіальних громади реалізували 337 проектів на загальну суму 856 млн 517 тис. 076 грн, спрямованих на покращення життя людей. Це ремонт доріг, вуличного освітлення, покращення матеріально-технічного забезпечення комунальних закладів, установ та підприємств громад, реконструкція та ремонт закладів освіти, медицини, створення інклюзивно - ресурсних центрів тощо.

- Громадам сьогодні, безперечно, є чим пишатися. Дуже знаково і те, що громади області активно співпрацюють та спілкуються між собою, допомагають одна одній, створюючи нову громадську спільноту Запорізької області, - підкреслила Зінаїда Бойко.

На сьогодні у Запорізькій області створено 54 об’єднані територіальні громади. У чотирьох з них 30 червня відбудуться перші вибори, а також одні вибори – додаткові (через приєднання території до вже існуючої громади).

Із 20 районів Запорізької області території чотирьох районів повністю покриті об'єднаними територіальними громадами: Великобілозерського, Оріхівського, Чернігівського та Більмацького, що є найвищим показником по Україні. Ще сім районів області покриті громадами на понад 50% території. Запорізька область упевнено утримується серед лідерів та посідає почесне місце серед інших регіонів України.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ повідомила про підозру ще 22 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Голова ЗОДА Іван Федоров презентував проєкти розвитку регіону міжнародним партнерам

Муніципалітет Брюсселю допоможе закладам охорони здоров’я Запоріжжя

Військові медики та громади Запорізької області отримали автівки швидкої допомоги

Іван Федоров зустрівся з представниками Агенцій ООН в Україні

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Представників громад регіону навчають програмам відновлення міст та інфраструктури

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни