Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Світовий банк та обласна влада сприяють ветеранам АТО та переселенцям у відкритті бізнесу

24 травня 2019 - 15:40

У рамках тристоронньої угоди  між Світовим банком, Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України та облдержадміністрацією у Запоріжжі відбувся форум «Робочі місця та інвестиції для ВПО та ветеранів АТО». На захід прибули десятки вимушених переселенців, демобілізованих військовослужбовців та членів їх родин з міст та районів області.

Учасників зустрічі привітав координатор проекту Валерій Кокоть, представники обласної влади, головний спеціаліст Державної служби України у справах ветеранів війни Тимур Книш, керівник групи радників з ВПО Анастасія Перепелиця, регіональний координатор програм ПРООН Геннадій Устимов.

Форум завершив другу фазу міжнародного проекту, спрямованого на підтримку людей, чиї долі опалила війна. Протягом місяця понад 270 учорашніх бійців, їхніх рідних та біженців з окупованих територій навчалися, як відкрити власну справу, проводити маркетинг та таргетинг, формувати фінансову стратегію, визначати клієнтську базу. 160 найкращих із них зможуть пройти додаткове професійне навчання або перекваліфікацію за  кошти Світового банку.

Про можливості для реалізації економічної активності цих людей, які надає держава, розповіла заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Кошечко. Заступник начальника управління розвитку підприємництва Департаменту економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації Максим Кучеренко повідомив, що лише в обласному бюджеті на підтримку старт-апів закладено 2,5 млн грн. Бізнесменам-початківцям допомагають консультаційно та інформаційно, надають можливість отримувати кредити за пільговими відсотками, відвідувати виставки та ярмарки. Цікава програма сприяння соціальному підприємництву працює в обласному центрі. До неї залучають чимало АТОвських та переселенських бізнесів, зокрема кафе «Бронік», «Кримський укроп», дитячий науковий клуб «ДНК», центр зайнятості вільних людей тощо.

Про успішні приклади розвитку бізнесу розповіли власник ресторану «Кофеветерано» з м. Маріуполь Олексій Качко, керівник спортивного клубу «Прайд» Володимир Донець, директор мовних курсів ТОВ «КулІнглиш» Вікторія Чернишова з м. Бердянськ, засновниця діджитал-студії «ТОП» Олександра Мастакова.

Наступним етапом проекту стане масштабне психологічне консультування та психокорекційна робота, проведення тематичних семінарів, тренінгів, індивідуальних співбесід, які допоможуть нашим захисникам подолати наслідки війни та повернутися до звичного життя. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 753-го дня війни

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Запорізьку область

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

415 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби.