Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі створено платформу для обміну ІТ-досвідом

28 травня 2019 - 11:38

На базі стадіону «Славутич-Арена» відбулася зустріч спільноти інформаційно-комунікаційних технологій  Запорізького регіону «Green MeetUP!», до якої мали можливість долучитися всі охочі жителі та гості міста. Організаторами події виступив Запорізький обласний центр молоді та ICT Cluster Zaporizhzhia за підтримки Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації та «Укрсиббанку».

Вагома частка стартапів у світовому бізнесі припадає саме на сферу ІТ. Для реалізації проекту - від ідеї до готового продукту - пролягає непростий шлях, на якому без надійної та вмілої команди не обійтися. У нашому регіоні репрезентація потужностей сфери IT та поповнення складу людей, залучених до неї, часто відбувається завдяки нетворкінгам. Такий формат, як правило, залучає досить вузькі кола людей із досвідом, а формат meetup-у, в свою чергу, сприяє участі якомога більшої кількості нових зацікавлених людей.

Упродовж заходу для учасників працювали: ярмарок вакансій у сфері, представлений 15 потужними командами, серед яких SoftServe, IMT, Computools, Results, DevIT, Mates Marketing, Powercode, Incode Group, Kozak Group, BMuse, Redwerk, CubeX, openGeeksLab, K2, Roll’n’Code; три навчальних потоки, що за тематикою підходили як для людей, які вже набувають навички роботи в ІТ та бажають удосконалюватися, так і тих, хто шукає можливості увійти в цю галузь і зробити себе якомога привабливішим кандидатом на омріяну посаду. Відбулася також  презентації компаній.

Так, у технічно спрямованій освітній частині Анастасія Міщенко (ІМТ)  розкрила тему краудмаркетингу; Марія Швець (SoftServe) розповіла про управління проектами в умовах невизначеності; про штучний інтелект та як він вплине на майбутнє багатьох індустрій зробив доповідь Євген Дьяченко (Vimeo). Нетехнічні спічі відкрили для учасників лайфхаки з пошуку роботи в ІТ, якими поділилася Марія Шпиньова (Incode Group), та про підготовку до успішного робочого інтерв’ю розповів Євген Мазуркевич (openGeeksLab).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ