Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Про якість питної води

Про якість питної води за період 17-23.05.2019

30 травня 2019 - 08:46

Структурними підрозділами Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» проводиться постійні моніторингові дослідження якості питної води у місцях водозаборів, на водопровідних спорудах та мережах централізованого господарсько-питного водопостачання.

За період з 17.05.2019 по 23.05.2019 за мікробіологічними показниками на водопровідних спорудах області досліджено 54 проби, відхилення встановлено в 1 пробі – 1,8 %, за попередній тиждень – 2,9 %; за аналогічний тиждень 2018 року – 0 %.

Відхилення встановлено у 1 пробі Гуляйпільського району з сільського водопроводу з водозабірної мережі с. Полтавка, колонка по вул. Санжарівська, буд. 53 за показником загальні колі-форми. Після проведення відповідних заходів повторний відбір планується 30.05.2019.

За санітарно-хімічними показниками на водопровідних спорудах області досліджено 43 проби, з відхиленням 12 проб – 28 %, за попередній тиждень – 24,5 %; за аналогічний тиждень 2018 року – 29 %.

Відхилення встановлено:

- у 4 пробах з комунального водопроводу м. Бердянськ: вул. Мечнікова, буд. 78; вул. Сєрова, буд. 15; вул. Правди, буд. 33; вул. Спортивна, буд. 39 - за показником присмак;

- у 2 пробах з комунального водопроводу м. Мелітополя: з артсвердловини № 5 за показниками аміак, залізо, кольоровість; з резервуара ВНС № 6 за показниками аміак, залізо, кольоровість;

- у 4 пробах с. Мала Білозерка Василівського району за показниками кольоровість, каламутність, загальна жорсткість, сухий залишок, аміак, сульфати, залізо;

- у 1 пробі Оріхівського району з сільського водопроводу с. Білогір′я, колонка по вул. Молодіжна за показниками загальна жорсткість;

- у 1 пробі Гуляйпільського району з сільського водопроводу с. Полтавка, колонка по вул. Санжарівська, буд. 53 за показниками загальна жорсткість, хлориди, каламутність.

З інформацією про санітарно-гігієнічну ситуацію в Запорізькій області можна ознайомитися на веб-сайті Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» (http://www.oblses.zp.ua).

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць