Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Парадом щасливих родин розпочався цьогорічний Фестиваль сім’ї

1 червня 2019 - 13:53

Сьогодні стартувало масштабне сімейне свято «Фестиваль сім’ї-2019». Десятки запорізьких родин разом із аніматорами урочистою колоною прямували від Майдану Волі до Центрального парку «Дубовий Гай». Керівництво облдержадміністрації також долучилось до святкової ходи «Парад щасливих сімей».

На головній сцені представники влади та організатори привітали учасників та відкрили «Фестиваль сім’ї-2019». Вітаючи учасників, перший заступник  голови облдержадміністрації Елла Слепян відзначила плідну багаторічну роботу організаторів - коаліцію громадських організацій та Раду Церков.

- День захисту дітей - це свято, яке нагадує нам про головне: все, що ми робимо у житті, ми робимо заради дітей. Якими ми виховаємо наших дітей, такою буде наша країна через 10-20 років. Якщо ми хочемо жити у сильній та щасливій країні, маємо зробити все, щоб виховати наших дітей щасливими, захистити їх та оточити любов’ю. Вважаю дуже символічним, що вже традиційно сьомий рік поспіль у Запоріжжі день захисту дітей відзначається таким масштабним заходом – Фестивалем сім’ї. Організатори свята зробили велику роботу. Протягом двох днів тут відбудеться понад 200 активностей. Я хочу привітати всіх зі святом та переконана, що усі учасники Фестивалю сьогодні отримають потужний заряд оптимізму, - зазначила Елла Слепян.

Незмінним лозунгом Фестивалю сім’ї залишається «Щаслива родина – міцна країна!». Масштабною локацією для гостей свята став майданчик соціальних професій. Великою спортивною локацією традиційно виступає «Ярмарок спорту», де представлені різноманітні спортивні асоціації, школи, секції та клуби.

В цьому році окрім розважальної частини, організатори свята додали практичну складову, а саме: інформаційний майданчик «Лікар для кожної сім’ї»; публічний лекторій  на суспільно важливі теми, такі як права людини, критичне мислення та медіа грамотність населення; для дітей з особливими потребами підготовлено імпровізаційний майданчик «Містечко дитинства», локація клубу «Рівні можливості», «Лікування за допомогою тварин», а саме один з його видів – каністерапія.

Продовжиться «Фестиваль сім’ї-2019» завтра - 2 червня - у парку «Дубовий гай». Заходи другого дня стартують об 11:00.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів