Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Досвід запорізьких вузів цікавить всю Україну

16 жовтня 2008 - 15:46

Як зазначив президент Академії педагогічних наук Василь Кремінь, до Запоріжжя гості приїхали не випадково. Їхня мета – ознайомитись з роботою вузів області щодо підготовки кваліфікованих кадрів для потреб промислових підприємств.

37 вищих навчальних закладів різних рівнів акредитації мають спеціальності, пов'язані з підготовкою кадрів, що потрібні різним галузям бізнесу. 90% випускників, що навчалися за держзамовленням, працевлаштовуються. Ті, хто навчався за контрактом, знаходять роботу за допомогою центрів зайнятості або самостійно.

Останні два роки збільшився попит на інженерні спеціальності. Це один з показників ефективної взаємодії таких вузів як ЗНТУ і ЗДІА з промисловими підприємствами регіону. Саме гарантованість робочих місць у першу чергу приваблює абітурієнтів, які не спокушуються іміджевими спеціальностями, а думають про завтрашній день.

При цьому обласна виконавча влада підтримує ініціативи ректорів вузів та керівників підприємств самостійно вирішувати питання відкриття спеціальностей відповідно до потреб ринку праці, сприяє ряду університетів у справі надання їм статусу дослідних.

- Поряд з цим підкреслюємо необхідність розробки критеріїв оцінки діяльності вузів для визначення їхніх рейтингів, які стають досить публічними. І вони повинні бути не надуманими, а співзвучними з загальноприйнятими тенденціями і нормами міжнародного оцінювання, - зазначив у своєму виступі заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію