Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Питання виплати субсидії готівкою не втрачають актуальності для жителів області

4 червня 2019 - 14:15

У Запорізькому обласному контактному центрі відбулася пряма телефонна лінія у рамках проекту «Влада на зв’язку з громадськістю», під час якої з жителями області спілкувалася перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян.

За відведений час  посадовцю надійшло 13 дзвінків від жителів міст Запоріжжя, Дніпрорудне,  Більмацького, Василівського та Запорізького районів.

Більшість звернень традиційно стосувалися проблемних питань соціального захисту населення, а саме: виплати матеріальної допомоги, субсидій, пенсійного забезпечення. Не втрачають актуальності і питання, що пов’язані з житлово-комунальним господарством.

Для пенсіонерів наразі проблемним є питання виплати субсидій готівкою. Зокрема, у жителів викликають занепокоєння стислі терміни перерахування коштів через банки або Укрпоштою, у той час як усі субсидіанти не повинні мати заборгованості, щоб і надалі отримувати субсидію та не мати нарахованої пені.

Крім цього, надійшли два дзвінка від бійців АТО, які стосувались виділення земельних ділянок, а також придбання житла для інвалідів війни.

Для жителів обласного центру болючим залишається питання діяльності обслуговуючих компаній міста. Зокрема, надійшло два колективних звернення від мешканців будинків за різними адресами, підвали яких постійно затоплені, а комунальні служби ремонтують прориви вже протягом року.

Жителі Запорізького району порушили питання щодо незаконного перегляду тарифів та відповідно збільшення вартості квитків на приміський маршрут до с. Федорівка.

У ході проведення прямої лінії Елла Слепян надала консультації та роз’яснення громадянам, а також запевнила заявників, що буде вжито відповідних заходів реагування на порушені питання та надано офіційні відповіді.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі