Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Про якість питної води

Про якість питної води за період 24-30.05.2019

5 червня 2019 - 15:41

З метою забезпечення виконання зазначеного завдання прошу розмістити на веб-сайті облдержадміністрації (в розділі: ОДА - Структура облдержадміністрації - Департамент житлово-комунального господарства та будівництва - Про якість питної води) наступну інформацію.

Структурними підрозділами Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» проводиться постійні моніторингові дослідження якості питної води у місцях водозаборів, на водопровідних спорудах та мережах централізованого господарсько-питного водопостачання.

За період з 24.05.2019 по 30.05.2019 за мікробіологічними показниками на водопровідних спорудах області досліджено 59 проб, відхилення встановлено в 3 пробах – 5,08 %, попередній тиждень – 1,8 %, аналогічний тиждень 2018 року – 1,25 %.

Відхилення встановлено:

- у 1 пробі с. Нестерянка Оріхівського району, колонка по вул. Вишнева, 3 за показником загальні колі-форми (контрольний відбір після проведення дезінфекції);

- у 2 пробах м. Запоріжжя по епідпоказникам: ліцей «Захисник», вул. Військбуд, 570, харчоблок – виявлені загальні колі-форми; казарма 1-й поверх – виявлені загальні колі-форми.

За санітарно-хімічними показниками на водопровідних спорудах області досліджено 58 проб, з відхиленням 9 проб – 15,5 %, попередній тиждень – 28 %, аналогічний тиждень 2018 року – 12,9 %.

Відхилення встановлено:

- у 2 пробах смт Чернігівка з комунального водопроводу КП «Чернігівське ВУЖКГ» з артсвердловин № 4 та № 5 за показником нітрати;

- у 3 пробах Новомиколаївського району: 1 проба з резервуару с. Михайлівське по вул. Зарічна за показниками кольоровість; 2 проби з водозабірної мережі смт Новомиколаївка: колонка по вул. І. Клевчука та колонка по вул. Сонячній, 31 за показниками кольоровість;.

- у 2 пробах Приазовського району: 1 проба з артсвердловини с. Шевченка за показниками хлориди, сухий залишок; 1 проба з громадьського колодязя с. Степанівка Перша за показниками хлориди, загальна жорсткість, сухий залишок;

- у 1 пробі с. Нестерянка Оріхівського району колонка по вул. Вишнева, 3 за показником хлориди, загальна жорсткість;

- у 1 пробі м. Запоріжжя, ДВС-1, мережа 1 – окиснюваність.

З інформацією про санітарно-гігієнічну ситуацію в Запорізькій області можна ознайомитися на веб-сайті Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» (http://www.oblses.zp.ua).

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області