Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Не померкне слава і велич народного подвигу в лихоліття Великої Вітчизняної

20 жовтня 2008 - 11:34

Голова облдержадміністрації Олександр Старух взяв участь в урочистих заходах з нагоди вшанування 65-ої річниці визволення нашого краю від німецько-фашистських загарбників, що пройшли на території військово-братського меморіального комплексу у селі Чапаєва Токмацького району.

Проливний дощ, що зарядив ще з вечора, не завадив людям прийти на це священне місце, де покояться перепоховані останки радянських бійців. У вересні 2005 року під Чапаєвкою були знайдені останки радянських воїнів. Тут, на Пришибських висотах перепоховано 635 бійців, з них – 32 жінки. Але війна знову і знову нагадує про себе віднайденими снарядами, останками загиблих героїв, і вона не закінчиться доти, доки не буде поховано і вшановано останнього солдата.

Цього дня ще 28 червоноармійців знайшли тут вічний спокій – їх з належними військовими почестями та відправленням панахиди перепоховали бійці Запорізької обласної асоціації пошукових загонів. Близько 20 тисяч людей – запоріжців і гостей області зібралися тут на мітинг-реквієм «Слава визволителям», щоб вшанувати їх світлу пам'ять. Учасники заходу віддали їм – безіменним героям , які загинули під час визвольних боїв на Токмаччині, останні почесті.

По завершенні мітингу-реквієму учасники клубів реконструктивістів з Києва, Севастополя, Запоріжжя і Дніпропетровська відтворили події, що відбувалися на цій території у 1943 році. Запеклий бій під час штурму фашистської оборонної лінії «Вотан» точився просто на очах багатотисячної глядацької публіки. "Червоноармійці" здолали супротивника і під дружнє ура!, яким їх підтримали глядачі, оволоділи висотою.

Голова облдержадміністрації Олександр Старух відзначив учасників театралізованої битви почесними нагородами.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області