Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 40 тисяч медичних працівників області відзначають професійне свято

12 червня 2019 - 14:21

З нагоди прийдешнього Дня медичного працівника у Запорізькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара відбулися урочисті збори. З професійним святом запорізьких медиків привітала виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Елла Слепян.

– За доброю традицією у третю неділю червня відзначається День медичного працівника. Його відзначають не тільки лікарі й медсестри, але й усі ті, без чиєї допомоги не обійшлася б медична галузь, хто має відношення до порятунку людських життів. Влада робить усе можливе, щоб захистити права лікарів і їх пацієнтів як на центральному, так і на регіональному рівні. Розвиток системи охорони здоров'я, зміцнення матеріально-технічної бази медичних установ області, матеріальна підтримка медиків – ключові завдання, які ставить перед собою обласна влада. Дякую вам за щоденну копітку та складну працю, за професійну допомогу і турботу, які отримують ваші пацієнти, – зазначила Елла Слепян.

З нагоди свята Елла Слепян вручила відзнаки кращим медичним працівникам лікувальних установ області. Медаллю «За розвиток Запорізького краю» нагороджено завідувача відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії для кардіохірургії Запорізької обласної клінічної лікарні Ірину Мизиненко. Цінний подарунок від Запорізької обласної державної адміністрації отримав лікар-онколог консультативно-діагностичного відділення Мелітопольської центральної районної лікарні, учасник бойових дій Олексій Гречаний. Почесними грамотами облдержадміністрації нагороджено: головного лікаря Новомиколаївського центру первинної медико-санітарної допомоги Сергія Голуба; колектив санаторію медичної реабілітації «Глорія»; колектив Михайлівського центру первинної медико-санітарної допомоги та колектив міської дитячої лікарні № 5.

 Медиків також привітали директор Департаменту охорони здоров'я лбджержадміністрації Вікторія Клименко та голова Запорізької обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України Ірина Бальченко.

Артисти підготували для медиків Запорізького краю театралізований концерт «Віва фламенко!».

Довідково.

За даними Департаменту охорони здоров'я ОДА, у Запорізькій області функціонує 158 закладів охорони здоров’я комунальної форми власності. В галузі працює майже 43 тисячі працівників, з них 8612 лікарів, 16047  молодших медичних працівників, 18745  обслуговуючого персоналу.

У 2018 році виконано більше 152 тисячі хірургічних втручань, прийнято 12 180 пологів, проліковано в лікарнях понад 349 тисяч, у стаціонарах денного перебування - 79 941 жителів області, а швидка медична допомога здійснила понад 409 тисяч викликів.

У 2018 році бюджет Запорізької області по галузі «Охорона здоров’я» складав 4 339 826,758 тис. грн, що на 11,6% більше, ніж у 2017 році (2017 рік – 3 886 733,0 тис. грн).

У Запорізькій області по галузі «Охорона здоров’я» виконується ряд програм та заходів. За рахунок коштів обласного бюджету виділено  в 2018 році 117 103,9 тис. грн. За рахунок цільових видатків медичної субвенції на 2018 рік на лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу виділено кошти  в загальній сумі 70 303,2 тис. грн на проведення закупівель витратних матеріалів для лікування хворих  на ниркову недостатність методом гемодіалізу та їх подальшого розподілу між закладами охорони здоров’я по територіях. Крім цього, на медикаментозне забезпечення передбачено видатки на  виконання централізованих заходів з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет  у сумі 29 499,5 тис. грн.

За 2017 - 2018 роки для закладів та установ охорони здоров’я області за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів було придбано 23 автомобілі, в тому числі за рахунок обласного бюджету - 22 автомобілі для обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та реанімобіль для Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні.

У 2018 році запрацював реперфузійний центр комунальної установи «Обласний медичний центр серцево-судинних захворювань», що дозволяє надавати медичну допомогу пацієнтам з гострим інфарктом міокарда на сучасному рівні та знижує летальність  від цієї патології. Також було придбано лінійний прискорювач для комунальної установи «Запорізький обласний клінічний онкологічний диспансер». Аналогів йому немає в Україні.

У 2019 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості закуплено та передано закладам охорони здоров’я області, що надають первинну медичну допомогу у сільській місцевості, 17 одиниць марки Рено Дастер Кроссовер. За рахунок коштів обласного бюджету закуплено шість нових спеціалізованих автомобілів швидкої медичної допомоги .

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров