Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Послугами оздоровлення та відпочинку буде забезпечено понад 50 тисяч дітей пільгових категорій

12 червня 2019 - 16:19

Стан організації оздоровлення дітей влітку 2019 року в Запорізькій області обговорили учасники засідання колегії облдержадміністрації, яке  відбулося під керівництвом виконуючої обов’язки голови облдержадміністрації Елли Слепян.

За даними державної статистичної звітності, в Запорізькій області проживає 185 тисяч дітей шкільного віку, з яких 40% (74202 дітей) - це діти пільгових категорій, які мають право на оздоровлення за рахунок бюджетних коштів.

Як відзначила у своїй доповіді начальник відділу оздоровлення сімейної, гендерної політики та протидії торгівля людьми Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ольга Дроздова, як і торік, у цьому році планується забезпечити послугами оздоровлення та відпочинку близько 51 тисячі дітей пільгових категорій, що становить 27,6 % від загальної чисельності дітей шкільного віку в області.

Запорізька область посіла 3 місце по України після Дніпропетровської та Чернігівської областей за показником збільшення обсягів фінансування за кошти обласного та місцевих бюджетів на проведення оздоровчої кампанії. Це обумовлено, в першу чергу, тим, що в цьому році на проведення оздоровчої кампанії влітку 2019 року з обласного та місцевих бюджетів заплановано виділити близько 58,7 млн грн, що на 5% більше, ніж торік (2018 – 55,5 млн грн).

У минулому році вперше надано субвенцію з обласного бюджету місцевим бюджетам області на загальну суму  3165 тис. грн для надання адресної соціальної допомоги на оздоровлення дітей, які виховуються в сім’ях, де один із батьків працює в бюджетній сфері. Планувалось оздоровити 1006 таких дітей, але адресну соціальну допомогу було надано на загальну суму 220 тис. грн лише для 62 дітей.

З цього року адресна соціальна допомога буде надаватися батькам, які самостійно придбали путівку на 18 днів або більше (в минулому – 21 день, розмір допомоги – два прожиткові мінімуми –  4014 грн). На сьогодні  кошти на цю програму не виділені, це питання буде розглядатися на черговій сесії Запорізької обласної ради.

Департаментом на сьогодні вже придбано 1653 путівки до оздоровчих дитячих закладів «Меотида», «Лазурна райдуга», «Факел». На І зміну вже направлено 875 дітей пільгових категорій.

У цьому році з державного бюджету вже використано 2,9 млн грн на оздоровлення 297 дітей в оздоровчих центрах.

З 2018 року почали виділятись кошти з обласного бюджету на оплату проїзду дітей пільгових категорій до  дитячих центрів.

 На сьогодні планують свою роботу 32 позаміські дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, які розташовані на території Запорізької області. З них отримали дозвільні документи 22 заклади.

- У зв’язку з проведенням реформи децентралізації в Україні особливо звертаю увагу всіх керівників об’єднаних територіальних громад, райдержадміністрацій, міськвиконкомів на те, що ваше завдання сьогодні - це особистий контроль за діяльністю дитячих таборів, які розташовані на території, та створення безпечних умов для перебування в них дітей. Жоден дитячий заклад не повинен працювати без дозвільних документів. Також необхідно забезпечити цільове використання бюджетних коштів, які спрямовуються на оздоровлення та відпочинок дітей, - наголосила, підбиваючи підсумки, Елла Слепян.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»