Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна літня школа для обдарованої молоді привітала своїх випускників

14 червня 2019 - 15:45

Сьогодні, 14 червня, відбулась урочиста церемонія закриття четвертої обласної літньої школи для обдарованої учнівської молоді за мовним, фізико-математичним, історико-географічним та хіміко-біологічним напрямами. Привітала учасників обласної літньої школи директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова.

Вже четвертий рік поспіль Департамент освіти і науки облдержадміністрації на базі загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» організовує проведення обласної літньої школи для учнів 8-10 класів – переможців обласного та учасників всеукраїнського етапів конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Літня школа працює за чотирма напрямами: мовним (український, іноземний), історико-географічним, фізико-математичним, хіміко-біологічним. Цього року до участі в літньому таборі залучено понад 80 обдарованих учнів області.

- Робота обласної літньої школи для обдарованої учнівської молоді стала доброю традицією для запорізького краю. Це стало можливим завдяки спільним зусиллям обласної державної адміністрації та обласної ради. До участі в роботі літньої школи запрошено найкращих викладачів запорізьких вишів, педагогів загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів області. Літня школа створена для розвитку ваших здібностей, інтересів, духовності та соціальної активності, - зазначила Тетяна Озерова.

Впродовж двох тижнів учні мали можливість за допомогою провідних науково-педагогічних працівників Запорізького національного університету, Запорізького державного медичного університету, Запорізької державної інженерної академії, Класичного приватного університету поглибити свої знання та удосконалити свої власні науково-дослідні роботи.

Також програмою літньої школи передбачено відвідування учнями цікавих екскурсій містом Запоріжжя, р. Дніпро, театральних вистав, участь у творчих та спортивних змаганнях, вікторинах та конкурсах тощо.

За підсумками навчальної програми всі учасники отримали сертифікати про участь у літній школі та грамоти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації за групові дослідницькі проекти.

Наступного року планується продовжити роботу обласної літньої школи.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників