Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вихованці Козацького ліцею вибороли право представляти область на всеукраїнських змаганнях гри «Сокіл» («Джура»)

18 червня 2019 - 15:11

У Запорізькому обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник» відбулося урочисте закриття ІІ обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Під час урочистої церемонії закриття привітав учасників заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін, який подякував організаторам та педагогам за виховання юних патріотів, захисників державної незалежності та територіальної цілісності України.

Як повідомили у Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, в обласному етапі брали участь 30 команд-переможців І етапу (районного/міського, ОТГ) з різних куточків області.

За підсумками змагань гри «Сокіл» («Джура») рої-переможці загальнокомандного заліку були нагороджені кубками, медалями та цінними призами – туристичними наметами, килимками та ліхтарями.

Переможцями гри в загальному заліку стали:

Серед джур (вікова група 11-14 років):

  • І місце у загальному заліку рій «Відважні запорожці» Запорізької гімназії № 11;
  • ІІ місце у загальному заліку рій «Сокіл» Молочанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Токмацького району;
  • ІІІ місце у загальному заліку рій «Плавневий» позашкільного навчального закладу «Запорізький центр козацького військово-патріотичного виховання «Школа джур.

Серед молодих козаків (вікова група 15-17 років) у загальному заліку вибороли призові місця:

  • І місце − рій «Яструби» Запорізької спеціалізованої школи-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей»;
  • ІІ місце − рій «Яструб» Матвіївського загальноосвітнього навчально-виховного комплексу «Всесвіт» Вільнянського району;
  • ІІІ місце − рій «Новоспасівські соколята» Осипенківської загальносвітньої школи І-ІІІ ступенів Бердянського району.

Право представляти Запорізьку область на ІІІ Всеукраїнському етапі гри «Джура – 2019: Самарська Січ», який відбудеться з 3 по 14 липня 2019 року на Дніпропетровщині, отримав рій «Яструби» Запорізької спеціалізованої школи-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей».

Нагадаємо, упродовж п’яти днів учасники гри змагалися у таких військово-спортивних та туристсько-спортивних конкурсах: «Упоряд» (стройова підготовка; оцінка зовнішнього вигляду, одностроїв, зорганізованості та якості виконання упорядових наказів; виконання маршової патріотичної пісні); «Смуга перешкод»; «Рятівник» – змагання з надання першої долікарської допомоги та елементів рятувальних робіт; гра «Відун» – інтелектуальні змагання з історії України, доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних Збройних Сил України; «Бівак» (таборування – оцінка побуту, чистоти, доцільності розміщення, дотримання санітарно-гігієнічних норм, стан спорядження, особистих речей, посуду тощо); «Ватра» – представлення творчо-мистецького звіту рою; «Стрільба» – змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки по мішені на дистанції 10 метрів; змагання з фізичної, саперної підготовки, метання гранат; «Лава на лаву» та тактична «Теренова гра».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області