Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для вирішення проблем територій треба включати в роботу громаду

23 жовтня 2008 - 11:39

У місті Дніпрорудному Василівського району відбувся черговий – четвертий - семінар-навчання, організований облдержадміністрацією для сільських та селищних голів. Цього разу очільник регіону Олександр Старух, його заступники Олександр  Бережний, Микола  Фролов, керівники управлінь ОДА спілкувалися з представниками громад Василівського, Оріхівського та Токмацького районів.

У центрі уваги були питання розбудови інфраструктури життя на територіях, що є запорукою створення гідних умов для кожного жителя області.

- Стратегія розвитку держави має бути націлена на перспективу, переконаний Олександр Старух. – Тому одним з пріоритетних завдань нашої з вами спільної роботи, - звернувся він до учасників зустрічі, - є, перш за все, створення сприятливих умов розвитку для дітей – нашого майбутнього.

Для цього необхідно вирішити питання якомога ширшого охоплення дітлахів дошкільною освітою, проблему оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості, створення відповідного безпечного для здоров'я середовища.

Так, 67 шкіл в області сьогодні потребують капітального ремонту, 32% навчальних закладів не мають теплих внутрішніх туалетів, 12% - не обладнані спортивними майданчиками. Існують й певні проблеми із доставкою дітей у сільських районах до місця навчання. За програмою «Шкільний автобус» на ці цілі до кінця 2008 року буде придбано та передано загалом 40 автобусів. Темпи непогані, але реальна потреба для остаточного розв'язання проблеми складає 117 автобусів. Тож до її вирішення треба залучати і місцеві ресурси, не сподіваючись лише на державні кошти та обласний бюджет.

- Ми зобов'язані створити для наших дітей комфортні умови для життя, розвитку й навчання, - закликав Олександр Старух представників місцевого самоврядування.

Із цим завданням тісно пов'язано вирішення ще однієї проблеми - нестачі на селі фахівців – педагогів та лікарів. На думку керівника області, одним із шляхів її розв'язання має стати забезпечення молодих спеціалістів житлом – тоді сільська молодь після закінчення вишів повертатиметься додому, а не шукатиме долі у містах. А до цієї роботи має активно залучатися вже сама місцева громада.

Серед інших питань, що були розглянуті під час семінару, – проблеми впровадження енергозберігаючих технологій та альтернативних джерел енергії, питання земельних відносин, бюджетний процес та стратегічне планування розвитку територій.

- Для розв'язання проблем життєдіяльності територій необхідно включити в роботу саму громаду, - наголосив, підбиваючи підсумки зустрічі, Олександр Старух. І в цьому питанні обласна влада – ваш надійний партнер.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя