Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робота з увічнення пам’яті жертв Голодомору триває

24 жовтня 2008 - 16:08

Указом Президента України 2008 рік оголошений роком пам'яті жертв Голодомору. Питанням активізації робіт із увічнення пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років та підготовки заходів до 75-ї річниці Голодомору була присвячена нарада під головуванням голови обласної державної адміністрації Олександра Старуха за участю його заступника Миколи Фролова, голів райдержадміністрацій, керівників міськвиконкомів.

- Наш моральний борг, політичний обов'язок влади - забезпечити належне вшанування пам'яті жертв та постраждалих від голодоморів, відновити  історичну справедливість, сприяти утвердженню в суспільстві нетерпимості до будь-яких проявів насильства, - зазначив, відкриваючи нараду, Олександр Старух. - Робота ця розпочата і має буде доведена до кінця, адже в ті страшні роки від голоду загинули майже 34 тисячі наших земляків. У кожному селі, кожному містечку, де багато років тому люди вмирали від голоду, має бути встановлений пам'ятник чи пам'ятний знак.

Нещодавно в області по всіх районах пройшла акція «Колосок пам'яті». Щосуботи в рамках всеукраїнської акції «33 хвилини» збирається молодь області, щоб поіменно згадати всіх наших земляків - жертв Голодомору. Регіон готується до проведення завершальних етапів міжнародної акції «Незгасима свічка» та національної акції «Засвіти свічку!»

Олександр Старух наголосив, що великого значення сьогодні набуває залучення до процесу учнівської та студентської молоді. Отже, слід активізувати відповідну роботу у загальноосвітніх та вищих навчальних закладах.

Особливу увагу керівник регіону доручив звернути на питання поліпшення медичного та соціально-побутового обслуговування, надання матеріальної допомоги особам, які пережили Голодомор.

 

 
Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області