Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі фахівці вивчають стратегію екологічної оцінки

24 червня 2019 - 12:32

В облдержадміністрації розпочався дводенний семінар-тренінг щодо стратегічної екологічної оцінки документів. У заході взяли участь виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Елла Слепян, експерти та консультанти проекту ПРОМІС, а також представники Донецької, Дніпропетровської, Черкаської та Херсонської облдержадміністрацій, представники громадських організацій.

- Сьогоднішній тренінг проводиться нашими партнерами – проектом «Партнерство для розвитку міст». Проект ПРОМІС успішно співпрацює із Запорізькою областю з 2016 року. Вже три роки наші партнери допомагають у розвитку концепції малого підприємництва, ми також разом розробляємо стратегію регіонального розвитку 2020-2027 років. Наразі існує та розробляється стратегія екологічної оцінки. Минулого року фахівці вже працювали з методологічними матеріалами, цього року ми приступаємо до практичного впровадження цього питання. Питання екологічного навантаження залишається дуже актуальним для багатьох областей України, - підкреслила, відкриваючи семінар-тренінг, Елла Слепян.

Учасники тренінгу розглянули такі теми: законодавчі засади СЕО. Основні положення закону України «Про стратегічну екологічну оцінку»; досвід проведення СЕО стратегій регіонального розвитку; визначення основних проблем у сфері охорони довкілля та здоров’я населення; інтеграція процесу СЕО в процес розроблення стратегій регіонального розвитку; оцінка впливу документів державного планування на довкілля тощо.

Семінар-тренінг передбачає практичну частину, групові заняття, дискусії та обговорення питань у режимі «запитання-відповідь» тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни