Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Про якість питної води

Про якість питної води за період 14-20.06.19

26 червня 2019 - 09:44

Структурними підрозділами Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» проводяться постійні моніторингові дослідження якості питної води у місцях водозаборів, на водопровідних спорудах та мережах централізованого господарсько-питного водопостачання.

За період з 14.06.2019 до 20.06.2019 за мікробіологічними показниками на водопровідних спорудах області досліджено 49 проб, 2 відхилення – 4 %, за попередній тиждень – 6,8 %; за аналогічний тиждень 2018 року – 2,7 %.

Відхилення встановлено у 1 пробі м. Токмак, КП «Міськводоканал», пров. Фінський, 15 за показником ентерокок. Ведутся профілактичні роботи.

У 1 пробі м. Кам’янка-Дніпровська (ДОТ «Чайка» КЗ «Кам’янсько-Дніпровська загальноосвітня санаторна школа-інтернат» Запорізької обласної ради) виявлені загальні колі-форми. Про виявлені недоліки та для подальших заходів були проінформовані Кам’янсько-Дніпровське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області та Голова районного оперативного штабу з координації оздоровчої компанії у Кам’янсько-Дніпровському районі.

За санітарно-хімічними показниками на водопровідних спорудах області досліджено 39 проб, з відхиленням 17 проб – 43,5 %, за попередній тиждень – 7,14 %; за аналогічний тиждень 2018 року – 25,2 %.

Відхилення встановлено:

- у 9 пробах м. Мелітополь: колонка КЗК по вул. проф. Танатара, 103; вул. Українська, 61; вул. Українська, 83; вул. Герцена, 29; вул. Михайлова, 205; вул. Михайлова, 281; вул. Ломоносова, 208; вул. Сопіна, 96; вул. Сагайдачного, 172 за показником аміак;

- у 1 пробі м. Токмак, КП «Міськводоканал», пров. Фінський, 15 за показником каламутність;

- у 1 пробі Приазовського району з сільського водопроводу с. Гірсівка за показником хлориди;

- у 5 пробах Оріхівського району:

3 з артезіанських свердловин: с. Новопавлівка за показниками загальна жорсткість, нітрати, сульфати; с. Оленівка - загальна жорсткість, сульфати, сухий залишок; сел. Зарічне - загальна жорсткість, сульфати, хлориди, сухий залишок;

2 з водозабірної мережі: кран ДНЗ в с. Новопавлівка за показниками загальна жорсткість, сульфати; кран ЗОШ с. Оленівка - загальна жорсткість, сульфати, сухий залишок;

- у 1 пробі м. Запоріжжя з ОВС комбінату «Запоріжсталь», вул. Південне шосе, 4 за показником хлороформ.

З інформацією про санітарно-гігієнічну ситуацію в Запорізькій області можна ознайомитися на вебсайті Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» (http://www.oblses.zp.ua).

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку