Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Атестаційна комісія перевірила скандальний дитячий заклад «Лазурні далі»

27 червня 2019 - 09:30

Учасники розширеного засідання оперативного обласного штабу з координації оздоровчої кампанії - 2019 у Запорізькій області обговорили питання щодо законності перебування дітей з Чернігівської області у дитячому таборі «Лазурні далі». Захід відбувся під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна.

Як повідомив Едуард Гугнін, за даними Держпродспоживслужби в  Запорізькій області, 30 дитячих закладів отримали дозвільні документи на провадження роботи. Зараз в області працює атестаційна комісія, що перевіряє дитячі заклади оздоровлення та відпочинку. Вже проведено державну атестацію семи дитячих закладів оздоровлення та відпочинку з 11 запланованих. Це  «Вогник», «Северянин», «Салют», «Зміна» у смт Кирилівка Якимівського району; «Мрія», «Червона гвоздика», «Райський куточок» у м. Бердянськ.

- Учора атестаційна комісія виїхала для проведення державної атестації ДЗОВ «Вогник» у Якимівському районі, який торік був визнаний як не атестований. У зв’язку з тим, що з’явилась оперативна інформація щодо перебування дітей у ДЗОВ «Лазурні далі», при тому що дозвільні документи табір не отримав, члени атестаційної комісії були вимушені перевірити  інформацію, - наголосив Едуард Гугнін.

Директор Департаменту  соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Абдурахманова повідомила, що дозвільний документ – акт приймання дитячого оздоровчого табору (форма 318) погоджений із зауваженнями тільки Якимівським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, але не  погоджений з місцевою владою. Керівництво закладу відмовилося надати списки дітей, які перебувають у таборі. Разом з тим, медичним працівником було надано комісії медичні довідки на 90  дітей, що свідчить про перебування такої кількості дітей у закладі. Меню у їдальні, в якій харчуються 90 дітей, не було погоджено з Держпродспоживслужбою.

Діти, які перебувають у закладі, приїхали з Чернігівської області. Путівки їм придбали: профспілка теплоенергостанції,  Чернігівська обласна організація профспілки працівників ЖКГ та Чернігівський обленерго.

У корпусі на першому поверсі діти проживають з батьками, на третьому поверсі тільки діти із супроводжуючими. Дітей під час перевірки корпусу не було, зі слів керівника закладу вони перебували на пляжі.

Після обговорювання питання, з метою проведення на належному рівні оздоровчої кампанії дітей  улітку 2019 року, члени оперативного обласного штабу з координації оздоровчої кампанії 2019 року в Запорізькій області вирішили заборонити перебування дітей у ДЗОВ «Лазурні далі» та вивезти дітей.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств