Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область – єдина в Україні, де збудовано три надсучасні перевантажувальні термінали

2 липня 2019 - 14:39

У с. Тернівка Вільнянського району введено в експлуатацію новий потужний перевантажувальний річковий термінал компанії «НІБУЛОН». Сьогодні тут відбувся урочистий пуск терміналу, який уже від нині прийматиме зерно нового врожаю.

В урочистостях з цього приводу взяла участь тимчасово виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Елла Слепян.

- Запорізький регіон має потужний економічний та промисловий потенціал. Завдяки цьому як для іноземних, так і вітчизняних інвесторів відкриваються широкі можливості для вкладення капіталу. Однак наявна транспортна інфраструктура – застарілі автошляхи та залізничні дороги – сьогодні не відповідають вимогам ринку. Це, дійсно, проблема для інвесторів та бізнесу. Ось чому такою важливою є реалізація проєктів компанії «НІБУЛОН». Адже річка Дніпро – це можливість розвитку нових шляхів для аграрної галузі регіону. Останні роки Запорізька облдержадміністрація докладала чимало зусиль, аби в області здійснювалося будівництво терміналів «НІБУЛОН». І зараз  Запорізька область - єдина в Україні, де збудовано три надсучасні перевантажувальні термінали на Дніпрі. У цих трьох точках - с. Тернівка, м. Кам’янка-Дніпровська та с. Біленьке - аграрії області на вигідних умовах здають зерно і відправляють водним швидким транспортом продукцію вже до морських портів.  Таким чином, розвантажуються автошляхи та зберігається  покриття доріг області. По-друге, аграрії скорочують витрати на транспортування вирощеної сільгосппродукції. А що найголовніше – районний та обласний бюджети стабільно наповнюються надходженнями, − зазначила Елла Слепян.

Генеральний директор компанії «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський повідомив, що філія «Тернівська» збудована у рекордно короткий час. У жовтні 2018 року під час ІІІ Міжнародного форуму інтеграції та кооперації «InCo Forum»  у прямому ефірі з будівельного майданчика відбувся старт реалізації цього інвестиційного проєкту. Це стало можливим завдяки сприянню та підтримці Запорізької облдержадміністрації, депутатського корпусу обласної, районної і сільської рад, керівництва державних структур «Запоріжжяобленерго» та «Запоріжгаз». Загальний обсяг інвестицій компанії в реалізацію цього проєкту становить близько 23 млн доларів США. Сума податкових і неподаткових платежів до бюджетів усіх рівнів та позабюджетних фондів від роботи філії «Тернівська» перевищує 5 млн грн на рік.

Введення в експлуатацію цього річкового термінала є одним з найочікуваних інвестиційних проєктів у регіоні. Новозбудоване підприємство у с. Тернівка забезпечить робочими місцями близько 120 людей. Уже на сьогодні проводяться роботи з укладання асфальтобетонного покриття на сільських дорогах, обсипка шлаком решти доріг. Окрім цього, до нового навчального року планується провести ремонтні роботи покрівлі місцевої школи. За кошти компанії також буде відремонтовано будинок культури з прилеглим до нього спортивним комплексом, приведено в належний стан центр села. Готується проєкт  водопостачання для трьох соціально значущих об’єктів села: школи, дитсадка та клубу, що у свою чергу дозволить створити  в цих закладах для дітей та персоналу належні санітарно-гігієнічні умови.

Потужності цього об’єкта дозволяють приймати  300 тис. тонн зерна на рік, що розвантажить автошляхи області на понад 12,5 тис. вантажівок щороку.

- Переконана, що введення в експлуатацію нового термінала стане ще одним потужним імпульсом для розвитку аграрної галузі Запорізької області та східного регіону в цілому. Від щирого серця дякую Вам, Олексію Опанасовичу, за таку плідну роботу.  Будівництвом  нових терміналів ми допомагаємо не тільки громаді, а й сільгоспвиробникам, які економлять на перевезенні зерна, - наголосила т.в.о голови ЗОДА Елла Слепян.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей