Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область комплексно готується до прийдешніх позачергових виборів народних депутатів

3 липня 2019 - 12:41

В Україні 21 липня відбудуться позачергові вибори народних депутатів України. Сьогодні у облдержадміністрації під керівництвом тимчасово виконуючої обов’язки голови Елли Слепян відбулася селекторна нарада, присвячена питанням підготовки до позачергових виборів у ВРУ.

Участь у нараді взяли заступники голови ОДА Андрій Антонов та Едуард Гугнін, керівниця апарату Зінаїда Бойко, правоохоронці, рятувальники. На прямому зв’язку перебували представники територій.

- Ми виходимо на фінішну пряму у підготовці до виборів. Головне завдання для нас – забезпечити матеріально-технічну базу для безперебійного виборчого процесу. Хочу наголосити, що всі представники влади мають бути поза політикою та створювати рівні умови для всіх учасників виборчого процесу. Особливо пильними та відповідальними мають бути голови райдержадміністрацій, міські, сільські та селищні голови, керівники об’єднаних територіальних громад. Також маємо тісно співпрацювати з правоохоронними органами. Перед ними стоїть дуже важливе завдання – забезпечити у складний передвиборчий період та день виборів правопорядок у Запорізькій області, безпеку виборців, охорону виборчих бюлетенів, іншої виборчої документації та приміщень, що надаються виборчим комісіям. Ми маємо зробити все можливе, щоб у Запорізькій області передвиборча кампанія та безпосередньо день виборів пройшли спокійно, в безпечних умовах та в рамках діючого законодавства, - підкреслила Елла Слепян.

Як повідомила керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, 21 липня 2019 року в Запорізькій області будуть діяти дев’ять окружних виборчих  комісій одномандатних виборчих округів. По області будуть працювати 1122 дільничні виборчі комісії виборчих дільниць на постійній основі. З них: 1057 звичайних виборчих дільниць; 55 спеціальних виборчих дільниць, створених у стаціонарних лікувальних закладах; 10 спеціальних виборчих дільниць, створених в установах виконання покарань.

У Запорізькій області за станом на 2 липня 2019 року налічується  1 351 691 виборець, з них 19228 (1,4% від загальної чисельності виборців)  мають право голосувати дома. Однак, як свідчить практика, більшість виборців із числа осіб з інвалідністю хочуть голосувати на виборчих дільницях. Тож важливо забезпечити таким громадянам вільний доступ до приміщень.

На звітну дату Центральною виборчою комісією по дев’яти одномандатних виборчих округах області зареєстровано 125 кандидатів у народні депутати.

Наразі 1632 виборці (з них 389 та 68  виборців з районів окупованих територій Донецької  та Луганської областей відповідно; 15 – анексованої Автономної Республіки Крим) змінили місце голосування. Нагадаємо, до 15 липня можна змінити місце голосування.

Після розгляду питання Елла Слепян надала доручення головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення взяти під особистий контроль підготовку та обладнання приміщень для діяльності дільничних виборчих комісій; облаштування прилеглих територій до місць голосування; виготовлення відділами ведення Державного реєстру виборців попередніх та уточнених списків виборців та іменних запрошень та передачу їх дільничним виборчим комісіям у визначені Законом України «Про вибори народних депутатів України» строки.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл