Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька регіональна рада підприємців проведе моніторинг роботи нового ринку електроенергії

4 липня 2019 - 14:33

Сьогодні в облдержадміністрації відбулося засідання Запорізької регіональної ради підприємців. Участь у заході взяла директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Оксана Матвіїшина. На початку президент Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал», голова ради підприємців Олександр Головко нагадав, що під час минулої зустрічі було порушено питання неузгодженостей щодо роботи енергоринку. В результаті були направлені листи на адресу Кабінету Міністрів України та Президента України з проханням перенести старт роботи нового ринку електроенергії, оскільки  виникає чимало проблемних питань.

Як повідомив директор ТОВ «Запоріжжяелектропостачання» Богдан Носик, з 1 липня 2019 року новий енергоринок України розпочав роботу. Його метою є запровадження конкурентних механізмів функціонування. Прийняття закону є підґрунтям для модернізації галузі та інтеграції ринку електричної енергії України до регіональних енергетичних ринків з наступним входженням до загальноєвропейського енергетичного ринку. Власне сама концепція лишається попередньою, водночас законом передбачено різні механізми купівлі-продажу електричної енергії: двосторонні договори, внутрішньодобовий ринок та ринок «на добу наперед». Для останнього потрібне певне програмне обладнання, за допомогою якого підприємствами купуватиметься електроенергія. Щодобово ціна на неї буде різною, крім цього, максимально можлива вартість електроенергії поступово зростатиме до квітня 2020 року.

Зважаючи, що ці нововведення тільки запроваджуються, члени Запорізької регіональної ради підприємців вирішили протягом місяця збирати інформацію стосовно результатів роботи нового енергоринку після старту, а також провести моніторинг впливу нововведень на вартість кінцевого продукту, який виготовляють відповідні запорізькі підприємства.

Учасники засідання також обговорили законотворчі ініціативи Федерації роботодавців України. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку